Σεξ τώρα! 8+1 λόγοι υγείας για να κάνεις σεξ απόψε !


Έχεις πονοκέφαλό; Αϋπνίες; Ψάχνεις έναν ανώδυνο τρόπο να κάψεις ακόμη περισσότερες θερμίδες; Κάνε σεξ είναι η απάντηση και θα με θυμηθείς... 

Είμαι σίγουρη ότι τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι μόλις πέφτεις στο κρεβάτι είναι να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, να βελτιώσεις την καρδιοαγγειακή σου κυκλοφορία και να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Κι αν σου έλεγα ότι αυτά και άλλα μπορείς να τα καταφέρεις απλά κάνοντας σεξ; 
Σεξ κατά του άγχους
Ένα από τα οφέλη του σεξ στην υγεία σου είναι και η μείωση του άγχους. Ερευνητές από την Σκωτία μελέτησαν τη συμπεριφορά 24 γυναικών και 22 αντρών υπό στρεσογόνες καταστάσεις. Αυτοί που είχαν καλή σεξουαλική ζωή τις αντιμετώπισαν σαφώς καλύτερα. Κι όλα αυτά γιατί το σεξ μειώνει την πίεση στο αίμα. 

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Καλή σεξουαλική ζωή σημαίνει και καλή υγεία του σώματος. Δεν θα σε ζαλίσω με ιατρικούς όρους, απλά έχε στο μυαλό σου ότι το να κάνεις σεξ δυο φορές την εβδομάδα ανεβάζεις τα επίπεδα ενός αντισώματος που σε προστατεύει από κρυώματα και άλλες μολύνσεις. Άσε λοιπόν τα ντεπόν και τις εχινάκιες και ρίξε το στο σεξ. 

Με το σεξ καις θερμίδες
Όπως δηλαδή και με κάθε αερόβια άσκηση. Με 30 λεπτά σεξ καις περίπου 85 θερμίδες ή και περισσότερο. Και όσο ανεβάζεις το χρόνο και τη συχνότητα, τόσο ανεβαίνει και ο αριθμός των θερμίδων. Αν δεν έχεις λοιπόν χρόνο και χρήμα για γυμναστήριο είσαι τυχερός που μπορείς να έχεις το γυμναστήριο στο κρεβάτι σου. 


Το σεξ βελτιώνει το καρδιοαγγειακό σύστημα
Ενώ κάποιοι μεγαλύτεροί σου ανησυχούν μήπως πάθουν κανένα εγκεφαλικό την ώρα του σεξ, ερευνητές από την Αγγλία τα διαψεύδουν όλα. Όχι μόνο δεν κινδυνεύεις από εγκεφαλικό, άλλα σύμφωνα με έρευνά τους μειώνεις τις πιθανότητες στο μισό τόσο για εγκεφαλικό όσο και για ανακοπή, αν κάνεις σεξ δύο φορές την εβδομάδα. Καρδιογράφημα ή σεξ; 

Το σεξ ανεβάζει την αυτοεκτίμησή σου
Η αυτοεκτίμηση ήταν ένας από τους 237 λόγους που ανέφερε το Πανεπιστήμιο του σεξ στο ερώτημα γιατί κάνουν σεξ οι άνθρωποι. Κοτζάμ πανεπιστήμιο το έβαλε, εγώ δεν θα το έβαζα στη λίστα μου; 

Το σεξ βοηθά στην οικειότητα του ζευγαριού
Όπως κατάλαβες μιλώ από ιατρικής πλευράς, όποτε δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες της σχέσης. Θα σου πω όμως ότι το σεξ και οι οργασμοί αυξάνουν τα επίπεδα της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης», που βοηθά στο να αναπτυχθούν δεσμοί ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι. Φυσικά όλο αυτό δημιουργεί το αίσθημα την οικειότητας, αλλά και της γενναιοδωρίας προς τον σύντροφό μας. Δεν τα λέω εγώ, η επιστήμη. 

Σεξ κατά του πόνου
Που σημαίνει αν έχεις πονοκέφαλο κτλ κάνε σεξ. Κι αυτό γιατί με το σεξ αυξάνονται τα επίπεδα της ενδορφίνης στον οργανισμό σου. Η συγκεκριμένη χημική ουσία οφείλεται για το αίσθημα της χαράς που νιώθεις και παράλληλα μειώνει το αίσθημα του πόνου. Για να σου δώσω κι ένα παράδειγμα να καταλάβεις, 48 άτομα που τους τρύπησαν το δάχτυλο με βελόνα, φυσικά μετά από σεξουαλική επαφή, δεν κατάλαβαν και πολλά. 

Το σεξ μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη
Όχι μόνο το σεξ, αλλά η εκσπερμάτωση γενικότερα. Αλλά υπάρχει καλύτερη από αυτή του σεξ; Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους μεγαλύτερους. Από την ηλικία των 20 περίπου αρχίζει να δρα η εκσπερμάτωση σαν πρόληψη. Όποτε ξεκίνα τώρα και μέχρι τα 40 σου θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Σεξ κατά της αϋπνίας
Μια ουσία που εκκρίνεται στο σώμα σου κατά την διάρκεια του οργασμού βοηθά στον ύπνο. Και σίγουρα θα έχεις διαβάσει ότι ο καλός ύπνος βοηθά. Ξέχνα τη βαλεριάνα, κάνε σεξ, κι αν η καλή σου παραπονιέται γιατί κοιμάσαι αμέσως μετά, ρίξε τα όλα στην ωκυτοκίνη. 

24ωρο