Τέλος η κατασκήνωση των indignados στη Μαδρίτη

Indignada2
Τη διάλυση του καταυλισμού τους -σύμβολο του εναλλακτικού κινήματος διαμαρτυρίας στην Ισπανία- από την Πουέρτα ντε Σολ στο κέντρο της Μαδρίτης, αποφάσισαν οι Ιndignados έπειτα από τέσσερις ώρες συζητήσεων κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης....
«Ο καταυλισμός αποτελεί εργαλείο εργασίας, όχι έναν στόχο καθαυτό», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από τις 17 επιτροπές που σχηματίζουν το κίνημα των «Αγανακτισμένων». Οι διαδηλωτές δεσμεύθηκαν επίσης να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις του κινήματος, οργανώνοντας σειρά διαδηλώσεων τις επόμενες εβδομάδες.

Τρεις εβδομάδες μετά τις συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην Πουέρτα ντε Σολ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και την ακολουθούμενη πολιτική, τις τελευταίες μέρες έχουν απομείνει μόνο μερικές δεκάδες να διανυκτερεύουν στην πλατεία της ισπανικής πρωτεύουσας. Αντιμέτωποι με ανεπίλυτα προβλήματα τροφοδοσίας, υγιεινής και ασφαλείας, οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει από την Κυριακή να περιορίζουν το μέγεθος του καταυλισμού, ξεστήνοντας κάποιες από τις σκηνές που καταλάμβαναν την καρδιά του τουριστικού και εμπορικού κέντρου στη Μαδρίτης.

Για να μην σβήσει το κίνημα διαμαρτυρίας, οι Indignados προγραμματίζουν νέες διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, μία στις 11 Ιουνίου, ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων των δημοτικών αρχών που εξελέγησαν στις 22 Μαΐου και την επόμενη στις 19 Ιουνίου.

www.theinsider.gr 

Κάντε Like στην σελίδα

Σσσσ Οι Ισπανοι πέφτουν για ύπνο

Πρέπει να τους Ξυπνήσουμε !!!!