ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ!


ΜΕΤΑ ΤΟ «ΒΗΜΑ» (ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗΣ) ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ... ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ!
 ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!
Για δεύτερη φορά φέτος, πραγματοποιούνται στο Κιλκίς στρατιωτικές ασκήσεις καταστολής λαϊκών αντιδράσεων! Τυχαίο; Δεν πιστεύουμε. Αυτή τη φορά, μάλιστα, πρόκειται για  ξαφνική κοινή στρατιωτική άσκηση ελληνικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για την καταστολή  ταραχών σε κατοικημένες περιοχές!!!
 Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Φλεβάρη από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (αιχμή του δόρατος της μαχητικής ισχύος του Στρατού Ξηράς, συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ, στη Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE)) στο στρατόπεδο «Κορομηλά» του Κιλκίς στα πλαίσια άσκησης, με την κωδική ονομασία ''ΚΑΛΛΙΜΜΑΧΟΣ''. Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την καταστολή των διαδηλώσεων και θυμίζουμε ότι σχετικά πρόσφατα η χώρα συνυπέγραψε το νέο δόγμα το ΝΑΤΟ, όπου προβλέπεται παρέμβαση του ΝΑΤΟ για την καταστολή λαϊκών εξεγέρσεων

Το ζήτημα είχε φέρει τότε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος κατήγγειλε την άσκηση, (το video της οποίας έχει διαδοθεί στο διαδίκτυο και για να το δείτε πατήστε εδώ), υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους στρατιωτικές ασκήσεις και πρακτικές φανερώνουν το φόβο τόσο της κυβέρνησης, όσο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, απέναντι στο ξέσπασμα λαϊκών κινητοποιήσεων και εξεγέρσεων. Ο Παν. Λαφαζάνης, τόνισε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί επί της ουσίας "πρόβα τζενεράλε" για τη χρησιμοποίηση του στρατού προκειμένου να κατασταλούν μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στη χώρα μας.
 
Καθώς αρχικά η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνα είχε δηλώσει άγνοια, το ζήτημα ετέθη εκ νέου από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα στο περιθώριο συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.
Ο κ. Μπεγλίτης δήλωνε τότε στην Επιτροπή ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν συναίνεσε, ούτε πρόκειται να συναινέσει σε τέτοιου είδους ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική επικράτεια οι οποίες αφορούν εσωτερικές οικονομικές ή κοινωνικές εξελίξεις. «Κατανοώ τον προβληματισμό όσον αφορά τη διαδικασία και το περιεχόμενο, αλλά δεν συμμερίζομαι την ανησυχία σας. Αν προκύψουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα», είπε. Δήλωση την οποία μετά από λίγο ανασκεύασε με νεότερη ανακοίνωσή του,  χαρακτηρίζοντας εντελώς ανεύθυνες και ατυχείς τις όποιες κοινοβουλευτικές ή δημοσιογραφικές αναφορές σε δήθεν ασκήσεις «εσωτερικής καταστολής», που, όπως είπε, προσβάλλουν το δημοκρατικό ήθος των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, έκανε λόγο για «Ευφάνταστα σενάρια» και σημείωνε ότι η εν λόγω άσκηση ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο συμβατικής υποχρέωσης της Ελλάδας.
 
4 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ «Η ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ» ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ!
 Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα defencenet.gr ξαφνική άσκηση καταστολής ταραχών σε κατοικημένες περιοχές ελληνικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου στο Δροσάτο του Κιλκίς. Τυπικά, γράφει η ιστοσελίδα, σκοπός της εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των τμημάτων με απαιτήσεις που συνδέονται με στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα με τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
Πηγές του υπουργείου αναφέρουν "Οι αμερικανοί επέμειναν ότι πρέπει να είναι έτοιμες στρατιωτικές δυνάμεις για να αναλάβουν αποστολές εσωτερικής ασφάλειας. Όχι για την Ελλάδα, διεθνώς. Έτσι μας είπαν".
Όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τέτοιου είδους αποστολές. Τις οποίες έτσι ή αλλιώς έχουν εκτελέσει κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές εσωτερικής αστυνόμευσης προβλέπεται ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 του Ν.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών – αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένων μέσω υπό πλήρη Διοίκηση των Αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση περαιτέρω)!!!! 

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 

Η κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του Μνημονίου που συνομολόγησε με την τρόικα, το οποίο οδήγησε σε τεράστια κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα, βρίσκεται αντιμέτωπη πλέον  όχι τόσο με την ανάγκη άμεσης πυρόσβεσης εσωκομματικών και εσωκοινοβουλευτικών αντιδράσεων και καλλιέργειας κλίματος πολιτικής συναίνεσης, αλλά πολύ χειρότερα, με την διαρκώς ογκούμενη οργή μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία έχει αρχίσει πλέον να σχηματοποιείται, να συστηματοποιείται αλλά και να προσλαμβάνει ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν μιλάμε πλέον  για μεμονωμένες αντιδράσεις πολιτών ή  απλές καταγγελίες και αποδοκιμασίες αριστερών πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων και παρατάξεων. Μιλάμε για μια μαζική αντίδραση μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου που απλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, και η οποία είναι δυνατόν, υπό προϋποθέσεις, να οδηγήσει σε μεγάλες ανατροπές (είτε προς προοδευτική είτε προς συντηρητική κατεύθυνση)

Εκεί λοιπόν που η συναίνεση πλέον δεν πιάνει, και ο τρόμος και η ανασφάλεια εμφυλοχωρούν στην κυβέρνηση, έρχεται ως λύση η καταστολή, ενώ προηγείται το ενορχηστρωμένο παιχνίδι με τα ΜΜΕ,  μερίδα των οποίων ανακινεί ευθέως, ως ενδεχόμενο, τη λήψη έκτακτων μέτρων και την εκτροπη από τη συνταγματική τάξη! (Βλ. ρεπορτάζ εδώ)
Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολικό να πούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να παίξουν το ρόλο της χρυσής εφεδρείας της κρατικής καταστολής, εναντίον του ελληνικού λαού !

Παραθέτουμε, ακολούθως, αυτούσιο το ρεπορτάζ από την defencenet.gr:

Ξαφνική άσκηση καταστολής ταραχών σε κατοικημένες περιοχές ελληνικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου στο Δροσάτο του Κιλκίς . Τυπικά σκοπός της εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των τμημάτων με απαιτήσεις που συνδέονται με στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα με τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Πηγές του υπουργείου αναφέρουν "Οι αμερικανοί επέμειναν ότι πρέπει να είναι έτοιμες στρατιωτικές δυνάμεις για να αναλάβουν αποστολές εσωτερικής ασφάλειας. Όχι για την Ελλάδα, διεθνώς. Έτσι μας είπαν".
Η δικαιολογία ότι είναι για την KFOR, δηλαδή για το Κόσοβο, απλά δεν αντέχει σε κριτική γιατί απλά στο Κόσοβο η κατάσταση έχει εκτονωθεί και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ξαφνικές ασκήσεις.
Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η σύμπτωση της διοργνάνωσης μιας τέτοιας άσκησης την ώρα που που ξένοι προβλέπουν ταραχές και όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr, υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τέτοιου είδους αποστολές. Τις οποίες έτσι ή αλλιώς έχουν εκτελέσει κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Σύμφωνα με καταρτισθέν σχετικό επιτελικό σχέδιο με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων ξένων χωρών, το οποίο έλαβε την έγκριση επίσημης κυβερνητικής σύσκεψης, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δεν είναι στενά Αστυνομικό πρόβλημα μόνο.
Απαιτούνται ενιαίες και συγκλίνουσες δράσεις όλων των τομέων του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των Ε.Δ. της χώρας. Αυτό άλλωστε επιβάλλει η έκταση και το εγκατεσπαρμένο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στόχων (ολόκληρη η Αττική και οι πόλεις Θεσσαλονίκη και Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης), για την αποτελεσματική ασφάλεια των οποίων μόνη η ΕΛ.ΑΣ κρίνεται ανεπαρκής.
 
Στα πλαίσια της Νέας Στρατηγικής Αναθεώρησης, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συμπεριληφθεί και η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, αλλά μέσα σε όρια και κανόνες.
Έτσι, με γνώμονα το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του νέου σφαιρικού Δόγματος Ασφαλείας, αναφορικά με τη συμμετοχή και την συμβολή αυτών στην κάλυψη των αναγκών Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ομόφωνα είχαν αποφασιστεί τα εξής: Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να διαθέσει ειδικές δυνάμεις, οι οποίες, ανέλαβαν τη φύλαξη σημαντικών υποδομών και εγκαταστάσεων και την Αστυνόμευση χώρων.

Οι ειδικές αυτές δυνάμεις λειτούργησαν μεν συμπληρωματικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η συμμετοχή τους ήταν κρίσιμη.
Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές εσωτερικής αστυνόμευσης προβλέπεται ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 του Ν.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών – αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένων μέσω υπό πλήρη Διοίκηση των Αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση περαιτέρω).
ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr