Αγανακτισμένοι: Ραντεβού στις πλατείες ολης της Ευρώπης το απόγευμα


Πανευρωπαϊκη διαμαρτυρία στις πλατείες στις 6

Από την Piazza Duomo στο Μιλάνο, την Champs-Élysées στο Παρίσι, την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, μέχρι την Országház στη Βουδαπέστη, και την Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα η σημερινή ημέρα  έχει χαρακτηριστεί και επισήμως  ως η «πανευρωπαϊκή ημέρα συγκεντρώσεων» των Ευρωπαίων πολιτών που επιθυμούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα αυστηρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το ραντεβού των Ευρωπαίων έχει καθοριστεί για τις 6 το απόγευμα στις κεντρικές πλατείες όλων των Ευρωπαϊκών πόλεων...
Μέσα από το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να εκφράσουν ειρηνικά την αντίθεσή τους στα υπέρ – φιλελεύθερα οικονομικά μέτρα που υιοθετούν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα συγκεντρωθούν στις μεγαλύτερες πλατείες της Ένωσής μας, για να διεκδικήσουν πράγματα που εθεωρούντο αυτονόητα λίγα χρόνια πριν.
Από τις πλατείες της Γαλλίας που οι συγκεντρωμένοι εγκαθιστούν μικροφωνικές με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, μέχρι τους πρώτους διδάξαντες Ισπανούς, οι νέοι, οι άνεργοι και οι αγανακτισμένοι της Ευρώπης έχουν συγκεντρωθεί διαδικτυακά για να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν κεκτημένες κοινωνικές παροχές.
Περισσότεροι από 170.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εκφράσει ήδη την πρόθεσή τους να παραβρεθούν στις συγκεντρώσεις της 29ης Μαΐου, ενάντια στα «εκβιαστικά διλλήματα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες ονομάζουν «Φιλελευθερισμό, την εξόντωση των εργαζόμενων».