Το κίνημα των Αγανακτισμένων επέμεινε για 4μέρα στον Λευκό Πύργο - Picts


4η ημέρα εχθές για το κίνημα των Αγανακτισμένων πολιτών στον Λευκό πύργο που σημαδεύτηκαν με εκδηλώσεις όπως η ποδηλατοδρομία ενημέρωσης των κατοίκων σε περιοχές Ανατολικά και δυτικά της πόλης και συναυλία συμπαράστασης καλλιτεχνών και συγκροτημάτων κοντά στο χώρο της συνέλευσης....

Η συγκέντρωση ξεκίνησε την καθιερωμένη ώρα δηλαδή στις 6μμ με την αναχώρηση των ποδηλατών από τη μια και την συνέλευση  στο πλακόστρωτο της πλατεία του Λευκού Πύργου από την άλλη.


Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύς και αυτοί που ήθελαν να απευθύνουν τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους είχαν και πάλι το μικρόφωνο ανοιχτό όπως γίνεται και κάθε ημέρα.

Η ομάδα καθαριότητος είχε απο πριν τοποθετήσει σακούλες για μάζεμα των σκουπιδιών με οικολογικό τρόπο, δηλαδή
 πλαστικό,γυαλί,αλουμίνιο σε άλλες σακούλες από τα οργανικά, ενώ μικρά μπουκαλάκια νερού είχαν τοποθετηθεί σε πολλά δέντρα και χρησιμοποιήθηκαν ως τασάκια για τα αποτσίγαρα.


Έκπληξή αποτέλεσε η έλευση του street  parade σε ανοιχτό φορτηγό    όπου και παρέμεινε περί την μία ώρα παίζοντας μουσική όπως και η 
έναρξη της προγραμματισμένης συναυλίας καλλιτεχνών και συγκροτημάτων στις 10.00 μμ με 2ωρη καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων στον ήχο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από δια βοής ψήφισμα η συνέλευση παρέμεινε ανοιχτή παράλληλά με της πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να μιλήσει και να εισακουσθεί απο αυτή.


Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη διανομή ενημερωτικού υλικού σε περιφερειακούς δήμους της πόλης όπως τον δήμο Εύοσμου,Τούμπας και άλλων όπως και του κέντρου της πόλης περιμετρικά της πλατείας του Λευκού Πύργου με στόχο την ενημέρωση περισσοτέρων κατοίκων.


Η συγκέντρωση σήμερα θα έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα επομένως είναι ακόμη σημαντικότερο να είμαστε και πάλι όλοι εκεί!
Περισσότερα για το κίνημα και όλα τα νεα μπορείτε να βρείτε στο
www.aganaktismenoi-thess.blogspot.com