Γιουχάισμα και για το Βενιζέλο στη Θεσσαλονίκη


Διαμαρτυρία κατά την παρουσίαση βιβλίου του εκδότη Πέτρου Παπασαραντόπουλου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο,έκαναν μέλη του σωματείου Βιβλίου-Χάρτου και φοιτητές, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ...


Τον λόγο είχε ο κ. Βενιζέλος όταν μέλη του σωματείου και φοιτητές, που είχαν πάρει θέση στο ακροατήριο, άρχισαν να διαμαρτύρονται,


ζήτησαν να κάνουν παρέμβαση για να πουν τις δικές τους απόψεις και φώναξαν συνθήματα όπως «θα είμαστε εδώ θα είμαστε παντού, θα γίνουμε ο φόβος του κάθε υπουργού» και «εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».Διαμαρτυρήθηκαν ακόμη για την παρουσία αστυνομικών στον χώρο, ακολούθησε ένταση και τελικά η παρουσίαση του βιβλίου διακόπηκε. Στο πάνελ, εκτός από τον υπουργό, βρίσκονταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο καθηγητής Γιώργος Τσιάκαλος και ο συγγραφέας Π. Παπασαραντόπουλος.


Το βιβλίο του Π. Παπασαραντόπουλου με τίτλο «Πολιτικό τραβέρσο στην ύστερη μεταπολίτευση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επίκεντρο».


Αναφερόμενος στο βιβλίο ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Είναι εξαιρετική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε γύρω από την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας μας.


Να εξετάσουμε με ένα καθαρό και απροκατάληπτο βλέμμα πως περάσαμε τα τελευταία 37 χρόνια, με ξέφρενο ρυθμό, με μια ρηχή αυτοσυνειδησία, με πολύ μεγάλα επιτεύγματα, αλλά και με πολύ μεγάλες συλλογικές επιπολαιότητες. Φυσικά η κύρια ευθύνη, η κεντρική ευθύνη, ανήκει θεσμικά στο πολιτικό σύστημα.


Σε μας που είχαμε, διαχρονικά, ως πολιτικά κόμματα και ως πρόσωπα, την ευθύνη για την πορεία αυτού του τόπου Αλλά, βεβαίως, ο καθένας έχει το δικό του ρόλο στο δικό του επίπεδο και ο καθένας καλό είναι να σκεφθεί πως μπορεί να συμβάλει ώστε το κοινό μας σπίτι, η πατρίδα μας, να βγει από την περιδίνηση και να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο».
kafeneio-gr.blogspot.com 


Φωτορεπορτάζ από τη Διαμαρτυρία ενώπιον του υπουργού Εθν. Άμυνας κατά την παρουσίαση βιβλίου

papatzides.blogspot.com
http://www.seleo.gr