Γεια σου παππού,παππού....γ!μώ το ΔΝΤ!!!! Θεσσαλονίκη μέρα 6η picts/Video


Με κύριο θέμα την σύνταξη του μανιφέστου κινήθηκε εχθές η γενική συνέλευση των Αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου για να μπορέσουν να προβληθούν προς τα έξω οι θέσεις του κινήματος...

Μετά από την ανάγνωση και το μοίρασμα του μανιφέστου των Αγανακτισμένων  του Συντάγματος δόθηκε η ευκαιρία σε όσους περισσοτέρους ήταν δυνατό να τοποθετηθούν.Οι προτάσεις γίνανε και έτσι γύρω στις 11.00μμ ψηφίστηκαν  μια προς μια οι προτεινόμενες τροποποιήσεις και το τελικό κείμενο διαμορφώθηκε ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 30/05


Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, μετανάστες, που έχουμε έρθει στο Λευκό Πύργο για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Δεν ψάχνουμε τι μας χωρίζει, βρίσκουμε τι μας ενώνει.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα και την διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση)

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους, χωρίς κόμματα, που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Λευκό Πύργο.

Να πάρουν πίσω τα μέτρα που μας κλέβουν το παρόν και το μέλλον μας. Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια, όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και οι πολιτικές τους. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.




ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Μετά τις 11.00μμ άρχισε  συζήτηση για την περαιτέρω οργάνωση του κινήματος η οποία θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία.



Τα αίματα άναψε ομιλία ηλικιωμένου 78 ετών και μιας 80χρονης αφού υπήρξε άμεση απάντηση με τα συνθήματα, Γεια σου παππού,παππού...γ!μώ το ΔΝΤ και Γεια σου γιαγιά, γιαγιά...γ!μώ την τρόικα.

Αξίζει να σημειωθεί πως νέες παρεμβάσεις γίνανε στο χώρο από την ομάδα κατασκευών,νέες τέντες  τοποθετήθηκαν για να φιλοξενηθούν όλες οι ομάδες ενώ σήμερα η ομάδα ατόμων με αναπηρία θα ετοιμάσει ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους για να μπορούν να προσελκύσουν το χώρο και άτομα με προβλήματα αναπηρίας.


Η ομάδα προώθησής για σήμερα έχει προγραμματίσει δράσεις με διανομές υλικού στις πλατείες Επταλόφου στις 11.00πμ, Εύοσμου και  Νεάπολη στο ρολόι στις 12.00μμ, όπως και στην Πολίχνη στο Πνευματικό κέντρο την ίδια ώρα. Ανατολικά στον πεζόδρομο στην Καλαμαριά στις 11.00πμ, Παπαναστασίου με Μαρτίου στις 11.00πμ και στο Ιπποκράτειο στις 12.00μμ. Στο κέντρο της πόλης το σημείο θα είναι στην Καμάρα στις 12.00μμ. Ακόμη θα γίνει παρέμβαση και στο εργοστάσιο Μπετζεντάκης όπως και στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Τούμπα.

Λίγο πριν την γενική συνέλευση δηλαδή στις 5.00μμ θα αρχίσει συζήτηση στις επί μέρους θεματικές ομάδες 

Θα είμαστε και πάλι όλοι εκεί! 









Περισσότερα για το κίνημα και όλα τα νέα μπορείτε να βρείτε στο
www.aganaktismenoi-thess.blogspot.com