Αγανακτισμένοι πολίτες εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, καθώς επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας για το φονικό ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε 12 άτομα ...
Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους ξεκίνησαν να πετάνε κροτίδες και αντικείμενα προς την πλευρά του Προεδρικού όπου βρισκόταν συγκεντρωμένες οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με το sigmalive, η πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα, ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στο Προεδρικό Μέγαρο....

Εκεί σε κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου, με αρκετούς από τους διαδηλωτές να πετούν αντικείμενα προς την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα ενώ οι συγκεντρωμένοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο Προεδρικό.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.

Αρκετή ώρα μετά ακολούθησε νέος γύρος με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ώστε να απομακρύνει τους πολίτες από τον χώρο.

Οι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζήτησαν την τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία στη ναυτική βάση.