Εισαγγελική έρευνα για τον Αντρίκο Παπανδρέου- Τι λέει ο ίδιος

Προκαταρκτική έρευνα με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σύμφωνα με το οποίοο αδελφός του πρωθυπουργού ...
κ. Αντρίκος Παπανδρέου μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού στην διεθνή εταιρεία διαχείρισης Unigestion, η οποία προτείνει CDS σε χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα διενεργείται από το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας Εφετών. Οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν την βασιμότητα του δημοσιεύματος καθώς και αν έχουν τελεστεί αδικήματα που να προσβάλουν την εθνική οικονομία.

Τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας ζήτησαν οι εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε επιβεβαίωσε την συμμετοχή του σε επιτροπή της εταιρείας για θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και υποστήριξε οτι δεν έχει καμία σχέση με CDS.


Η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα την εντολή για διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για το χθεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».

Με την έρευνα αυτή, η οποία ελπίζω να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν, θα λάμψει όλη η αλήθεια και θα αποκαλυφθούν οι σκευωρίες και συκοφαντίες περί δήθεν εμπλοκής μου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με CDS.

Άλλωστε και όταν o βουλευτής της ΝΔ κ. Καμένος αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου σχετικά, προσέφυγα άμεσα στην δικαιοσύνη».