Η υψηλή τεχνολογία τώρα και στα ταξί!

Να είναι κοντά σου το ταξί και να μην το βλέπεις... Κρίμα δεν είναι; Με την ερώτηση αυτή υποδέχεται τους χρήστες το site της εφαρμογής Taxibeat.

Πρόκειται για πρωτοποριακή εφαρμογή για iPhone, από την οποία οι ενδιαφερόμενοι με ένα άγγιγμα βρίσκουν όλα τα κοντινά διαθέσιμα ταξί, καλώντας αυτό που θέλουν. Έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάλογα με τη μάρκα του οχήματος, ή το κατά πόσο είναι όντως κοντά...

Η δημιουργία του Taxibeat στηρίζεται στις δυνατότητες των smartphones (εντοπισμός θέσης, μόνιμη σύνδεση στο Internet, πλούσιο γραφικό περιβάλλον), ενώ στόχος των δημιουργών του ήταν να συνδέσουν απευθείας δυο ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται η μία την άλλη, τους οδηγούς ταξί με τους επιβάτες που τους χρειάζονται.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία; Κάθε οδηγός ταξί έχει τη δυνατότητα να...
“διαφημίζει” τη θέση του πάνω στο χάρτη ενός κινητού τηλεφώνου, το οποίο κρατάει στα χέρια του ένας επιβάτης. Μαζί με αυτή τη “δήλωση θέσης” αλλά και διαθεσιμότητας, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαν να μπουν και πολλές άλλες πληροφορίες, χρήσιμες σε ένα επιβάτη.

Για παράδειγμα, πόση είναι η απόσταση του οδηγού από το σημείο που τον χρειάζεται ο επιβάτης. Ή, ποιο μοντέλο και ποιά μάρκα αυτοκινήτου χρησιμοποιεί. Ακόμα περισσότερο, ποιά είναι η γνώμη που είχαν άλλοι πελάτες του ίδιου οδηγού, για αυτόν! Και τέλος (γιατί όχι) ποιό είναι το όνομα και η φωτογραφία του οδηγού.
πηγή
 autocarnet.blogspot.com