Επίθεση των Ταλιμπάν σε ναυτική βάση στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων που σημειώθηκε στη ναυτική βάση Μεχράν στο Καράτσι του Πακιστάν...

Περίπου οκτώ ώρες μετά την επίθεση των ενόπλων με εκρηκτικά στη στρατιωτική βάση, ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν στην περιοχή. Στην αντεπίθεση έχουν περάσει οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν.

«Η επιχείρηση συνεχίζεται, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα» ανέφερε πηγή που ανήκει στις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οκτώ πολύ δυνατές εκρήξεις που συνοδεύονταν από ισχυρές λάμψεις ακούστηκαν τα ξημερώματα, ενώ περίπου 30 άντρες των ειδικών δυνάμεων του Πακιστάν εισέβαλαν με μηχανές στο χώρο της ναυτικής βάσης που επλήγη νωρίτερα.


Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. «Ήταν μία πράξη εκδίκησης για τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ήταν η απόδειξη ότι είμαστε ακόμα ενωμένοι και ισχυροί» δήλωσε για λογαριασμό των Ταλιμπάν ο Εχσανουλά Εσάν, μιλώντας από άγνωστη τοποθεσία.


Σύμφωνα με δηλώσεις των Ταλιμπάν στο Reuters, οι επιτιθέμενοι έχουν στην κατοχή τους αρκετή τροφή και πυρομαχικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν για τρεις ημέρες.


Πληροφορίες που ήθελαν τους Ταλιμπάν να κρατούν ομήρους διαψεύστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας τους Πακιστάν.


Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδικηθούν για το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν με επιθέσεις, ειδικά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.


ΔΟΛ