Facebook Studio για Καλύτερες Διαφημίσεις

Oι διαφημίσεις του Facebook αποτελούν το μεγαλύτερο έσοδο του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου και όλο και περισσότερες εταιρίες και διαφημιστές τις εντάσσουν στο advertising mix τους. Από την άλλη μικρότερες εταιρίες, bloggers και γενικά ....
μεμονωμένοι που θέλουν να προωθήσουν το οτιδήποτε τις χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα αφού αποτελούν μία εύκολη και οικονομική λύση για κάθε badget. Τα εργαλεία στόχευσης που δίνει το Facebook αποτελούν ακόμα ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αφού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αλλάζουν το διαφημιστικό τους μήνυμα ή φωτογραφία με βάση το φύλο, την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και άλλα στοιχεία του χρήστη που τα διαβάζει.
Όπως είναι λογικό το Facebook προσπαθεί διαρκώς να αυξήσει και την ποσότητα των διαφημίσεων αλλά και την ποιότητα τους, αφού όσο πιο καλή είναι μία διαφήμιση τόσο πιο πετυχημένη θα είναι και ο διαφημιζόμενος θα έχει κίνητρο να επενδύσει περισσότερα!
Στα πλαίσια αυτά το Facebook παρουσίασε ένα νέο website  με στόχο την προώθηση της διαφημιστικής του πλατφόρμας στους διαφημιστές και την εκπαίδευση τους στην καλύτερη χρήση της! 
Το Facebook Studio, όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα κόμβο με πληροφορίες, παραδείγματα και εργαλεία με σκοπό, σύμφωνα με την εταιρία, την ανάπτυξη της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στο Facebook. Ας μην ξεχνάμε ότι οι διαφημίσεις καλό είναι να συνδέονται με μία γενικότερη παρουσία, με έξυπνες Facebook Pages και με γενικότερη χρήση των social media.
Οι βασικές ενότητες του site είναι η Gallery με διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν τρέξει στο Facebook και που μπορείτε να τις δείτε με βάση τα likes που έχουν, το πόσες φορές έχουν γίνει share, την περιοχή στην οποία απευθύνονται, τη γλώσσα τους και τα σχόλια των φίλων σας για αυτές.

Το Spotlight παρουσιάζει επιλεγμένες δουλειές και διαφημίσεις που θεωρούνται οι καλύτερες που έχουν σταλεί στο Facebook Studio ενώ ανακοινώθηκε και η θέσπιση βραβείων για τις καλύτερες διαφημίσεις και για τους πιο καινοτόμους τρόπους χρήσης τους Facebook.

Το What’s New ουσιαστικά είναι το blog του Facebook Studio στο οποίο υπάρχουν ανακοινώσεις, νέα και συνεντεύξεις.
To Learning Lab είναι κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο κομμάτι του site αφού περιέχει εργαλεία, cases, videos και ανάλυση για όλες τις δυνατότητες προώθησης στο social network και αν συνεχίσει να ενημερώνεται σωστά από τους υπεύθυνους τότε μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό προορισμό για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν μία συνολική στρατηγική και να συνδυάσουν όλες τις παροχές και δυνατότητες που υπάρχουν (διαφήμιση, Facebook Pages, Sponsored Stories, Places & Deals κτλ).

Δεν είναι μυστικό το ότι οι περισσότερες διαφημίσεις στο Facebook είναι αρκετά χαμηλού επιπέδου, στερούνται γενικότερης στρατηγικής και δεν κατανοούν τις ιδιαιτερότητες της Social διαφήμισης. Το Facebook Studio φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό εκπαιδεύοντας τους διαφημιστές αλλά και όσους επιθυμούν να διαβάσουν, ενώ παράλληλα επιβραβεύει τις πραγματικά ιδιαίτερες δουλειές και προσπάθειες.