Στο επίπεδο 7 του Τσερνόμπιλ η Φουκουσίμα

Στο επίπεδο 7 του Τσερνόμπιλ η Φουκουσίμα
Οι ιαπωνικές αρχές αναβάθμισαν το επίπεδο της πυρηνικής καταστροφής που έχει συντελεστεί στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα...
 

μετά το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε τη χώρα, από την κατηγορία 5 στην κατηγορία 7. Αυτό καθιστά την κρίση ισότιμη με αυτή που είχε δημιουργηθεί το 1986 με την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας το επίπεδο 7 ανταποκρίνεται στην αξιολόγηση της κρίσης στο αρχικό της στάδιο και όχι στην εξέλιξή της αφούτα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

"Πρόκειται για μια καταρχήν αξιολόγηση και είναι ένα θέμα που απομένει να οριστικοποιηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας", ανέφερε αξιωματούχος της κρατικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, που εξέδωσε την ανακοίνωση μαζί με την Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας,που είναι μη κυβερνητικός οργανισμός.

Από την άλλη η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα,Νταϊτσί εξέφρασε μέσω εκπροσώπου τηςτην ανησυχία ότι τελικά η διαρροή ραδιενέργειας θα ξεπεράσει αυτή του Τσερνόμπιλ.

"Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ",είπε σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της TEPCO.

Μένει να δούμε τι τελικά έχει συμβεί στη Φουκουσίμα όταν θα έχει τελειώσει η κρίση αφού η ενημέρωση από το ξέσπασμα της είτε ήταν ελλιπής είτε περιείχε αντιφάσεις από τη διαφορετική εικόνα που έδιναν η διαχειρίστρια εταιρία και το επίσημο κράτος...