Αυτό είναι ζωή! (Αφιερωμένο στους κατοίκους της Κερατέας)


Αυτό είναι ζωή! Βλέπεις πως στέκουνται αντιμέτωποι οι άνθρωποι μεταξύ τους; Δεν το θες κι όμως βαράς! Και ποιον; Ένα αδικημένο σαν και σένα γιατί είναι κουτός. Αστυνομία, χωροφυλάκοι, χαφιέδες, όλοι τους είναι εχθροί μας, κι όμως όλοι αυτοί είναι άνθρωποι σαν και εμάς, τους πίνουν κι αυτουνών το αίμα, κι αυτουνούς δεν τους θεωρούν για ανθρώπους. Σε όλα σαν κι εμάς! Κι όμως τους στρέφουν τους ανθρώπους, τον ένα ενάντια στον άλλο, τους τυφλώνουν με την κουταμάρα και με το φόβο, τους έχουν όλους δεμένους χειροπόδαρα, τους πατάν και τους ρουφάνε, ξεζουμίζουν και δέρνουν τον ένα με τον άλλο....
Μετέτρεψαν τους ανθρώπους σε ντουφέκια, ρόπαλα, πέτρες κι ύστερα σου λεν: αυτό είναι το Κράτος! Αυτό είναι έγκλημα! Απαίσια δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων, δολοφονία ψυχών. Καταλαβαίνεις, σκοτώνουν την ψυχή. Βλέπεις τη διαφορά ανάμεσα σε κείνους και σε μας: έδωσε ο άνθρωπος ένα μπάτσο και συχαίνεται, ντρέπεται, πονάει. Συχαίνεται, αυτό είναι το σπουδαιότερο!

Ενώ εκείνοι, σκοτώνουν ήρεμα χιλιάδες, χωρίς να λυπηθούν, χωρίς τρεμούλιασμα της καρδιάς, σκοτώνουν με ευχαρίστηση! Και ποδοπατούν θανάσιμα τους πάντες και τα πάντα, μόνο και μόνο για να προστατέψουν το ασήμι, το χρυσάφι, τα τιποτένια χαρτιά, όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια που τους δίνουν την εξουσία πάνω στους ανθρώπους. Δεν προστατεύουν τον εαυτό τους σκοτώνοντας το λαό, παραμορφώνοντας τις ψυχές των ανθρώπων, δεν τα κάνουν αυτά για τον εαυτό τους, αλλά για την περιουσία τους. Δεν προφυλάν τον εαυτό τους από μέσα, αλλά απ΄ έξω [Μαξίμ Γκόρκι, Η Μάνα].


Γιώργος Φραγκούλης
 
Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!