Το σεξ δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το σεξ στην περίοδο της εγκυμοσύνης και πολλές είναι οι γυναίκες που αποφασίζουν να απέχουν ερωτικά καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του. Όμως, μια νέα έρευνα που έγινε απόο μάδα ειδικών ερευνητών σε Καναδά και ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε και στη εφημερίδα "Daily Mail" αλλάζει τα δεδομένα! Οι έγκυες γυναίκες μπορούν πλέον να χαίρονται το έρωτα χωρίς να προκύπτει κάποιος κίνδυνος για το αγέννητο μωρό τους, υποστηρίζουν οι ερευνητές...

Όπως φαίνεται, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να συνδέουν την τακτική ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με τον πρόωρο τοκετό ή άλλες επιπλοκές. Οι ερευνητές τονίζουν μάλιστα στα συμπεράσματά τους, πως η ερωτική επαφή τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι και φυσική και επιθυμητή και απλά μπορεί να είναι λίγο δύσκολη τους τελευταίους μήνες της κύησης.

Οι ερευνητές έκαναν ανάλυση και διασταύρωση πολλών μελετών που είχαν καταπιαστεί με το θέμα στο παρελθόν. Σε μία από τις έρευνες αυτές που εξέταζε δείγμα11 χιλιάδων εγκύων, οι μισές γυναίκες ήταν σεξουαλικά ενεργές ενώ οι άλλες μισές απείχαν παντελώς από το σεξ. Ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες δεν βρέθηκε καμία διαφορά

Σε άλλη έρευνα που μελετούσε την εγκυμοσύνη γυναικών που είχαν προηγουμένως γεννήσει πρόωρα, διαπιστώθηκε πως το σεξ στην διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν αύξησε καθόλου τον κίνδυνο εμφάνισης ενός ακόμα πρόωρου τοκετού.

Οι μόνες που φαίνεται να έχουν πρόβλημα με το σεξ στην εγκυμοσύνη, είναι οι γυναίκες που κυοφορούν δίδυμα, οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγουν την τακτική ερωτική επαφή.

Οι ερευνητές τονίζουν πάντως ότι πρόκειται για προληπτική διαδικασία ακόμα και στην κυοφορία διδύμων.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο "Canadian Medical Association Journal" και διαπίστωσε πως οι γυναίκες που γεννούν, ξεκινούν να κάνουν σεξ κανονικά μέσα σε 1 ή δύο μήνες μετά τη γέννα.
womenonly.gr



Εάν σας αρέσει προωθήστε το με ένα like!