Ήρθε η ώρα των απολύσεων στον Δημόσιο τομέα;


Γράφει ο 29-26
Τα κουκιά δεν έβγαινα εξαρχής. Η τρόικα το είχε πει εξάλλου: ''Θέλουμε μείωση του μισθολογικού κόστους. Αν θα μειώσεις μισθούς ή θα..... απολύσεις κόσμο είναι δικό σου θέμα''. Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ φυσικά επέλεξε το πρώτο. Δεν είναι στη φύση του οι απολύσεις, ούτε και οι πολλές πολλές διαμάχες με τα συνδικάτα των οποίων κατά 99% διεκδικεί την πατρότητα...

Έτσι είχαμε μια οριζόντια περικοπή (ότι εξέχει πάνω από 20% κόβεται) αδιακρίτως των μισθών, είτε έπαιρνες 800 είτε έπαιρνες 8.000 το μήνα έχανες το ίδιο ποσοστό. Και φυσικά είχε δίπλα του όλες τις συντεχνίες σε αυτό το πρώτο βήμα. Ήταν ένα βελούδινο χάδι γι' αυτούς σχετικά με τον απλό δημόσιο υπάλληλο, τον στρατιωτικό κλπ. που ουσιαστικά έγινε νεόπτωχος και ήρθε να ''ακουμπήσει'' το επίπεδο της φτώχειας.

Το έχουμε πει αρκετές φορές σε αυτό το blog και θα το πούμε άλλη μία. Ο Παπανδρέου θα κάνει εκλογές όταν δεν θα του βγαίνουν τα νούμερα. Όταν οποιοδήποτε πασάλειμμα δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα και πρέπει να βάλει βαθιά το μαχαίρι για να έχει αποτελέσματα. Και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το σημείο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι π.χ είναι ένα βαρίδι στην όλη προσπάθεια και πρέπει να μειωθεί άμεσα το μισθολογικό κόστος.

Για να τους βγουν τα νούμερα του μισθολογίου πρέπει να παίρνουν 800 ευρώ όλοι. Και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι, σε ΔΕΗ, ηλεκτρικό και λεωφορεία, δικαστές κλπ. Αστεία πράγματα. Η εναλλακτική του είναι μαζικές απολύσεις. Περίπου 200.000 άτομα και άμεσα. Είτε ασφυκτικό πρεσάρισμα για να βγούνε στη σύνταξη. Σε αυτό τον τομέα η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί, την αλήθεια να λέμε, για να συνταξιοδοτήσει τον κόσμο και να μειώσει το μισθολογικό κόστος.(νόμοι, τρομοκρατία ΜΜΕ κλπ).

Έτσι ο φίλτατος πρωθυπουργός είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Αν το συνδυάσει κανείς με τα έξωθεν μηνύματα τότε η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα προς το μέρος των εκλογών. Η απόφαση του φυσικά εξαρτάται και από την 25η Μαρτίου. Αλλά ο Παπανδρέου και οι παρατρεχάμενοι του ξέρουν ήδη το πόρισμα και έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Αν τους δούμε μέσα στον Μάρτιο ιδιαίτερα φιλολαϊκούς τότε πάμε σε εκλογές, αλλιώς απολύσεις...
himaira.blogspot.com


 Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!