Σημάδια κακού εργοδότη...

Σε πολλές περιπτώσεις οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τους υποψήφιους υπαλλήλους χωρίς σεβασμό. Νομίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο...
καθώς ο εργαζόμενος είναι αυτός που ζητάει δουλειά, χωρίς να φοβούνται για τις συνέπειες. Τί θα πρέπει να προσέξει ένας υποψήφιος υπάλληλος, όταν χτυπάει την πόρτα ενός εργοδότη; Ποιά είναι τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι εργοδότες και που μαρτυρούν "επικίνδυνες" καταστάσεις για τον εργαζόμενο;Η έλλειψη σεβασμού για τον χρόνο του υποψήφιου

Αν σας ακύρωσαν την συνέντευξη μισή ώρα πριν το προκαθορισμένο ραντεβού, χωρίς να σας ζητήσουν συγγνώμη και χωρίς να δείξουν ότι τους απασχόλησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι εσείς οργανώσατε την ημέρα σας, έτσι ώστε να προλάβετε να είστε παρόν στο ραντεβού σας, μαρτυράει έλλειψη σεβασμού. Οι περισσότεροι υποψήφιοι αφιερώνουν χρόνο για να προετοιμαστούν για μια συνέντευξη, κάνουν στην άκρη άλλες υποχρεώσεις και συχνά ταξιδεύουν κάποια απόσταση για να είναι εκεί. Ο εργοδότης πρέπει να σεβαστεί τον χρόνο και τον κόπο σας.

Η έλλειψη απάντησης για την πρόσληψη

Οι εργοδότες ξέρουν τις περισσότερες φορές πότε θα προσλάβουν έναν υπάλληλο. Σε μια εβδομάδα, σε έναν μήνα ή και την επόμενη ημέρα από την συνέντευξη. Δεν υπάρχει λόγος να μην ενημερωθεί ο υποψήφιος για το πότε θα πρέπει να περιμένει απάντηση. Το να αφήνεις τον υποψήφιο υπάλληλο σε αγωνία πάνω από το τηλέφωνο δείχνει απόλυτη έλλειψη σεβασμού.

Πονηρή διαπραγμάτευση του μισθού

Ο εργοδότης ξέρει πόσο περίπου προτίθεται να πληρώσει για μια θέση, αλλά δεν αποκαλύπτει το ποσό στον υποψήφιο. Απαιτεί από τον υποψήφιο να του πει μια τιμή και ελπίζει ότι θα τον προσλάβει με χαμηλότερο μισθό από ό,τι υπολόγιζε. Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση, ο εργοδότης κινδυνεύει να χάσει τον υπάλληλο αν ο υπάλληλος αργότερα καταλάβει την κουτοπόνηρη τακτική που ακολουθήθηκε.

Λανθασμένη περιγραφή της δουλειάς

Ο εργοδότης μπορεί να μην περιγράφει την δουλειά όπως πραγματικά είναι. Μπορεί να εκθειάζει τα καλά της δουλειάς, αλλά να μην αναφέρεται καν σε άλλα χαρακτηριστικά της δουλειάς που δεν είναι και τόσο κολακευτικά, όπως π.χ. μεγαλύτερο ωράριο. Είναι φυσικά σίγουρο ότι στο τέλος ο εργοδότης θα έχει έναν δυσαρεστημένο νέο υπάλληλο που άλλα συμφώνησε και άλλα βρήκε μπροστά του.

Να μην ενημερώνεται ο υποψήφιος που δεν υπολογίζεται για την θέση

Δυστυχώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Οι υποψήφιοι που ακόμα και εξαρχής μπορεί να μην υπολογίζονται για την θέση περιμένουν με αγωνία για μια απάντηση και εξακολουθούν να περιμένουν ακόμα και αφότου έχει γίνει η επιλογή του υποψηφίου από τον εργοδότη. Φυσικά ο εργοδότης δεν ενδιαφέρεται καν να ενημερώσει, ούτε με ένα απλό τηλεφώνημα, με αποτέλεσμα οι άλλοι υποψήφιοι να μην μπορούν στο ενδιάμεσο διάστημα να απευθυνθούν σε κάποιον άλλο εργοδότη για δουλειά, καθώς βρίσκονται σε αναμονή.