Ο Κυνόδοντας έχασε, η Ελλάδα νίκησε

Ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας. Το Όσκαρ πήγε στη δανέζικη ταινία «Σε έναν καλύτερο κόσμο», αφού τα μέλη της Ακαδημίας προτίμησαν να βραβεύσουν τη Δανία του Βορρά και όχι τη Δανία του Νότου.



Το γεγονός ότι ο «Κυνόδοντας» δεν κέρδισε το Όσκαρ δεν θα πρέπει να μας στενοχωρεί, αλλά, αντιθέτως, θα πρέπει να μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Για τους ξένους, η Ελλάδα –μέσα από τις ταινίες που έχουν γυριστεί στη χώρα μας και διακρίθηκαν στα Όσκαρ- είναι ένας τόπος γλεντιού και χαβαλέ. Ταινίες, όπως ο «Ζορμπάς» και το «Ποτέ την Κυριακή», έκαναν την Ελλάδα γνωστή στα πέρατα της Οικουμένης.
Η εικόνα της Ελλάδας –μέσα από τις ταινίες- είναι η εικόνα μιας χώρας, όπου καλοκάγαθοι λεβέντες πίνουν, τραγουδάνε και χορεύουν μέχρι τελικής πτώσεως, ενώ αφελείς πόρνες πίνουν, τραγουδάνε και χορεύουν επίσης. Φυσικά, όλοι αυτοί οι συμπαθητικοί Έλληνες σπάνε πιάτα αβέρτα.
Αν ο «Κυνόδοντας» κέρδιζε το Όσκαρ, χιλιάδες ξένοι σε όλον τον κόσμο θα έσπευδαν να δουν την ταινία και θα έβλεπαν μια κοπέλα να σπάει μόνη της τον κυνόδοντά της και να ματώνει το στόμα της και τα μούτρα της.
Αυτό θα αλλοίωνε εντελώς την εικόνα που έχουν οι ξένοι για εμάς και είναι πολύ πιθανό κάποιοι από τους χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας να νομίζουν πως αντικαταστήσαμε το σπάσιμο των πιάτων και των ποτηριών με το σπάσιμο των δοντιών μας και να μας κοπανάνε με τα σφυριά στο στόμα για να μας βγάλουν τα δόντια και να μας αφήσουν φαφούτηδες.

 Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!