Ποιους δεν πρέπει να κάνεις φίλους στο Facebook

Το Facebook μας φέρνει κοντά με πολύ κόσμο. Φίλους που είχες... χάσει, παλιούς συμμαθητές, μελλοντικούς αγαπημένους, τις κολλητές που πήζουν στη δουλειά!

Κι όμως, από τα αιτήματα φιλίας που δέχεσαι καθημερινά, υπάρχουν μερικά που πρέπει ν' απορρίψεις. Ιδού για ποιά ακριβώς μιλάμε!

Οι φίλοι που δεν πρέπει να κάνεις στο Facebook:



1. Οι γονείς σου: έφτασαν και οι γονείς μας να κάνουν προφίλ στο Facebook. Κι όμως, πόσο ωραίο και ευχάριστο πιστεύεις πως θα ήταν για τον μπαμπά σου, να βλέπεις τις φωτογραφίες με δέκα μαντράχαλους αγκαλιά με σένα, να τα πίνετε χαμογελαστοί στο μπαρ; Άσε για εκείνα τα σχόλια περί τσιγάρου της κολλητής πάνω στο προφίλ σου! Αν δε μπορείς να απορρίψεις τους γονείς, βάλτους στη λίστα με την περιορισμένη δυνατότητα χρήσης του προφίλ σου.

2. Οι φίλοι των γονιών σου: εκτός του ότι μπορούν να καρφώσουν στους γονείς σου την κάθε σκανδαλιά σου και άντε μετά να εξηγείς όσα δεν παίρνουν λόγια, είναι πιθανό να δεχτείς κι εκείνα τα περίεργα μηνύματα που λένε πόσο γλυκό μωράκι ήσουν και πόσο έχεις μεγαλώσει και τι ωραία που σου πηγαίνουν οι γαλάζιοι φακοί επαφής. Κι άντε μετά να αποκαταστήσεις το προφίλ της σούπερ ντίβας που έχεις πλασάρει τον εαυτό σου!

3. Οι κουτσομπόληδες συγγενείς: βγάλε από τους φίλους σου όλους εκείνους τους συγγενείς που αρέσκονται στο κουτσομπολιό και μπορούν ν' αναστατώσουν τη ζωή σου. Όπως για παράδειγμα τη ξαδέρφη Τούλα που κατέβασε την φωτογραφία με το τωρινό σου αίσθημα και σε έκανε βούκινο στους συγγενείς στο χωριό! Κι αντε μετά να εξηγήσεις στη γιαγιά, γιατί σε είχε αγκαλιά ο ψηλός μελαχροινός.

4. Οποιοδήποτε άγνωστο που θέλει να γίνετε φίλοι σε βρίσκει πολύ όμορφη: όταν ένα αγόρι στέλνει μηνύματα αβέρτα σε άγνωστες απλά για να τους πει ότι τις βρίσκει ελκυστικές, είναι το σύνθημά του για να πει πως ψάχνει άτομα να κάνει σεξ (πραγματικό ή cyber) και έτσι ο άγνωστος, γίνεται κίνδυνος και επικίνδυνος, τσεκάροντας που θα βγεις, με ποιόν μιλάς και τι ωραία που είσαι με το μπικίνι από τις καλοκαιρινές διακοπές.

5. Άτομα που έτυχε να έχετε ένα ? δύο κοινούς γνωστούς: σκέψου απλά, πως υπάρχουν άτομα που ψάχνουν παρέες ολόκληρες για να κάνουν γνωριμίες. Ίσως η φίλη σου απλά να έκανε το λάθος να κάνει φίλο της τον Χ άγνωστο επειδή της άρεσε η φωτογραφία του. Εσύ τσέκαρε ποιός είναι αυτός ο κοινός γνωστός και κατόπιν πάρε την απόφαση να τον απορρίψεις ή όχι!

6. Το αφεντικό ή την προϊσταμένη σου: όπως καταλαβαίνεις, μια φεισμπουκική φιλία με το αφεντικό σου, δεν σου επιτρέπει να μπαίνεις στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο όποτε λείπεις από τη δουλειά για λόγους ανωτέρας βίας ή δηλώνεις άρρωστη. Το ίδιο ισχύει εφόσον εσύ λες ότι δουλεύεις σκληρά, αλλά το αφεντικό βλέπει πως δουλεύεις τον κόσμο, τσατάρωντας στο Facebook.

7. Οποιοδήποτε άτομο ασχολείται με το παιδί του 24 ώρες την ημέρα: Sαν εσύ είσαι στη φάση που ψάχνεις άντρα, και έχεις μια φίλη στο Facebook που ανεβάζει φωτογραφίες με το μωρό της με καταιγιστικούς ρυθμούς, μιλά γι' αυτό περισσότερο από τη Σίσσυ Χρηστίδου και μας ενημερώνει με status updates για το βηχαλάκι του, απόρριψε την πριν σου κάνει τα νεύρα, σωστά κρόσσια.

8. Άτομα που παίζετε μαζί Farmville, Poker και άλλα παιχνίδια εντός Facebook: βρες κάτι να κάνεις στη ζωή σου και κόψε τα παιχνίδια στο Facebook. Τα δε άτομα που απλά παίζετε μαζί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ! Τελεία και παύλα.

9. Όποιον δεν συμπαθούσες καθόλου από το σχολείο, το πανεπιστήμιο ή την παλιά δουλειά: αν υπήρχαν άτομα που δεν χώνευες, που δεν ήθελες ούτε να βλέπεις μπροστά σου σε κάποια φάση της ζωής σου, γιατί να τα βρίσκεις μπροστά στο Facebook που υποτίθεται πως το έχεις για να διασκεδάζεις και να ξεχνιέσαι.

10. Άτομα που στην πραγματική, εκτός Facebook ζωή, έχεις τσακωθεί και δεν μιλιέσαι! Αν τα άτομα αυτά ζητήσουν την ιντερνετική φιλία σου, θύμησέ τους πότε και γιατί τσακωθήκατε και αφού εκφράσεις την ανάγκη να ακούσεις μια συγνώμη επιτέλους για την τότε συμπεριφορά τους, απόρριψέ τους!

11. Την νυν του πρώην σου: το να την βλέπεις να ποζάρει με το μονόπετρο στο χέρι, το θεικό κορμί της και τον πρώην σου αλά μπρατσέτα, θα σε ωθήσει στο ψυγείο, ακόμα κιαν τον έχεις ξεπεράσει τον πρώην!

12. Πρώην που τους θέλεις ακόμα: δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να ''λούζεσαι'' καθημερινά τις φωτογραφίες του πρώην με νέες γνωριμίες γένους θηλυκού και να βλέπεις πόσες γυναίκες έκανε φίλες του στο Facebook μέσα σε μια βδομάδα. Η άγνοια θα σε σώσει από την κατάθλιψη!