Μελιτζανοκεφτέδες


Υλικά
  • 4-5 μελιτζάνες, φλάσκες
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 αβγό ...
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
ΕκτέλεσηΨήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στο γκριλ για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη σάρκα και την αφήνουμε να στραγγίσει από τα υγρά της στο σουρωτήρι για 1 ώρα. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τη σάρκα της μελιτζάνας και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αβγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε λίγο – λίγο τον χυλό με κουτάλι της σούπας.
Φροντίζουμε να είναι αρκετά αραιά και να μην κολλάνε μεταξύ τους οι κεφτέδες. Τους ροδίζουμε κι από τις δυο πλευρές και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.