Διαδήλωσαν γυμνόστηθες (πάλι)…

Τα μέλη μιας γυναικείας οργάνωσης της Ουκρανίας προέταξαν στην κυριολεξία τα στήθη τους για να διαμαρτυρηθούν... για τη δίκη της πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο.
Δύο νεαρές ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen, που συχνά οργανώνουν γυμνόστηθες διαμαρτυρίες για να προβάλουν τα αιτήματά τους, αιφνιδίασαν τους δεκάδες αστυνομικούς οι οποίοι είχαν το νου τους στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει υποστηρικτές της Τιμοσένκο. Οι δυο γυναίκες σκαρφάλωσαν στην οροφή μιας αστυνομικής κλούβας, παρκαρισμένης κοντά στα δικαστήρια, στο κέντρο του Κιέβου, έβγαλαν τις μπλούζες τους και άρχισαν να χλευάζουν τους αστυνομικούς και τους πολιτικούς.

Η Τιμοσένκο κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας με αφορμή μια συμφωνία που υπέγραψε με τη Ρωσία το 2009, όταν ήταν πρωθυπουργός, για την αγορά φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς υποστηρίζει ότι η συμφωνία επιβάρυνε την Ουκρανία με υπερβολικά υψηλές τιμές για τις εισαγωγές φυσικού αερίου.
Η Femen οργανώνει συχνά διαμαρτυρίες για τα δικαιώματα των γυναικών και έχει κάνει εκστρατείες κατά του "σεξοτουρισμού" στην Ουκρανία αλλά και για την κακομεταχείριση των γυναικών σε ορισμένες περιοχές της Μέσης Ανατολής.