Φωτιά στον υδράργυρο και στις τσέπες μας

Μπορεί ο Έλληνας να έχει μείνει φέτος στο κλεινόν άστυ όμως αυτό δεν τον σταματά από το να επισκεφθεί τις όμορφες παραλίες ...
της Αττικής για μια ανάσα δροσιάς.

Το επόμενο τριήμερο μάλιστα λόγω του μικρού καύσωνα που θα επικρατήσει και των υψηλών θερμοκρασιών που θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, υπάρχει ακόμα ένας λόγος που θα «βουλιάξουν» οι παραλίες.
 

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Κυριακή όπου ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.
 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θοδωρή Κολυδά, για σήμερα Παρασκευή η μεγαλύτερη θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα θα είναι 36 βαθμοί Κελσίου, στη Βόρεια Ελλάδα θα φτάσει τους 34, ενώ στα Ανατολικά Ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
 

Στα νησιά του Αιγαίου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου και μόνο τοπικά στη Νότια Κρήτη θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς.
 

Γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος με τους ανέμους σήμερα σε ορισμένες περιοχές του κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου να φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ το Σαββατοκύριακο θα ανέβει κι’ άλλο η θερμοκρασία στους 36 με 37 βαθμούς, σε πολλές περιοχές στη δυτική Ελλάδα.
 

Για την Αττική φαίνεται ότι ο καιρός θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου μέχρι και την Κυριακή.
Ωστόσο από Δευτέρα θα διατηρηθεί ο καλός καιρός όπου θα έχουμε ζέστη διαρκείας, ωστόσο δεν προβλέπεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 39 με 40 βαθμούς.
 

Είδος πολυτελείας τα μπάνια του λαού
Δεν είναι λίγοι οι λουόμενοι για τους οποίους το θαλάσσιο μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας, παρά το ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι σε κάποιες από αυτές.
 

Έτσι, με δεδομένο πως λόγο της οικονομικής κρίσης, οι περισσότεροι δεν έχουν να διαθέσουν τα χρήματα για να κάνουν διακοπές με αποτέλεσμα να περιμένουν τα Σαββατοκύριακα για να πλησιάσουν τις παραλίες, και ενώ αναμένουμε κύμα καύσωνα, το μέσο κόστος εισόδου για μία τετραμελή οικογένεια σε μία πλαζ είναι περίπου 30 ευρώ. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την κατανάλωση κάποιον προϊόντων όπως νερό, καφέ και κάποια σνακ, και χωρίς να υπολογίσουμε τα έξοδα μετακίνησης, τα οποία με την τιμή της βενζίνης να «πετάει» το κόστος που συγκεντρώνεται, κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι.
 

Η γενική είσοδος στις πλαζ κυμαίνεται από 4 έως και 15 ευρώ τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα αυξάνεται συνήθως 1 με 2 ευρώ. Περισσότερο ευνοημένα είναι τα παιδιά μέχρι 6 ετών, που έχουν ελεύθερη πρόσβαση, και τα παιδιά μέχρι 12 ετών, που συνήθως πληρώνουν μισό εισιτήριο.
 

Το ποσό που κάνει φτερά από το πορτοφόλι μας, διογκώνεται με επιπλέον παροχές, όπως ξαπλώστρες που χρεώνονται από 2 έως 5 ευρώ.
 

Παρόλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν και ελεύθερες παραλίες οι οποίες αναμένεται να «βουλιάξουν», και που ο καθένας μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του χωρίς να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

 newstoday.gr
 grizosgatos.blogspot.com