«Αθλητικό» φυτώριο διαπλοκής


 Ποιο κοινωνικό στρώμα δε αντιπροσωπεύεται από το ποδόσφαιρο, ποιος πολιτειακός θεσμός δεν είναι αναμειγμένος σε αυτή τη… ποδοσφαιρική δυσωδία, ιδιαίτερα γνωστό ήταν απ’ ότι φαίνεται όνομα ανωτάτου εισαγγελέα, «ανατριχιαστικές» υποτίθεται οι…αποκαλύψεις που «όλοι» γνώριζαν και κανείς γι’ αυτές δεν μιλούσε και σκέφτεσαι ότι το αληθινά εντυπωσιακό είναι πως αυτοί, οι τόσο γνωστοί άγνωστοι παρέμεναν τόσα χρόνια ελεύθεροι –αλλά και πάλι, μήπως και «άλλοι», άλλων υποθέσεων, εκτός ποδοσφαίρου, δεν εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά τις δωροδοκίες υπέρογκων αμυντικών δαπανών συμπεριλαμβανομένου των «γνωστών» υποβρυχίων.

Μήπως δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι κάποιοι που εισέπρατταν εις βάρος του ελληνικού λαού κέρδη από υπερτιμολογήσεις, ανταλλαγές φιλέτων τύπου Βατοπεδίου, ανταλλαγή ημετέρων εξυπηρετήσεων κοινού χρηματικού οφέλους τύπου Siemens… και που βρίσκεται η δικαιοσύνη μέσα σε όλα αυτά, ποιος ο θεσμικός της ρόλος αναρωτιέσαι. Πόσες ακόμη θλιβερές κασέτες - τεκμήρια σήψης και διαλόγους πρέπει να ακούσει κανείς για να φουντώσει η συνειδησιακή του διαμαρτυρία. 

Ποιες οι πιθανότητες αλήθεια όλα αυτά να έχουν «παίξει» ενεργό ρόλο στη σημερινή κατάντια της χώρας, και ποιες οι πιθανότητες όλα αυτά που μέσα τους ήμαστε βουτηγμένοι από την ίδρυση ακόμη του ελληνικού κράτους - έθνους έχει επηρεάσει τη νομοθετική εξουσία να εκτελεί τα καθήκοντά της, σχεδόν πάντα, εις βάρος των ασθενέστερων, γνωρίζοντας πολύ καλά πόσο οι ασθενέστεροι αυτοί, έχουν εκπαιδευτεί στα σαλπίσματα της συνενοχής. Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει, δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο κανένα περίσσευμα. Ένα Ψίχουλο, το εθνικό μας σύμβολο.