Η Χαμάς αποδοκιμάζει την υποδοχή του Παπούλια από τον Αμπάς. Διαδήλωση στη Ραμάλα‏


Η Χαμάς αποδοκίμασε την φιλοξενία του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς προς τον Έλληνα πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, μετά την απόφαση της Ελλάδας ...
να απαγορεύσει στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» να πλεύσουν προς τη Γάζα.

Ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, ο Salah al-Bardawil δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη: «Την ώρα που οι Παλαιστίνιοι είναι εξοργισμένοι με την επίσημη θέση της Ελλάδας ... ως αποτέλεσμα της πίεσης του σιωνιστικού καθεστώτος ... ο Αμπάς μας σοκάρει υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Παπούλια στη Ραμάλα.»

Επίσης, κατήγγειλε το γεγονός ότι αυτό συνέβη μετά από την επίσκεψη Παπούλια στον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, και μετά το «ευχαριστώ» του Πέρες προς τον Παπούλια για την υποστήριξη της θέσης του Ισραήλ απέναντι στο στολίσκο.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους στην πλατεία Manara, στο κέντρο της πόλης Ραμάλα, ως αντίδραση στον καλωσόρισμα του Αμπάς στον Παπούλια.

Σήκωσαν παλαιστινιακές σημαίες και πανό καταδικάζοντας την απαγόρευση απόπλου του στολίσκου από τον Έλληνα πρόεδρο.

Μία από τις συμμετέχουσες στη διαδήλωση που κάλεσαν, μέσω του διαδικτύου, ομάδες νέων Παλαιστίνιων, ζήτησε την απέλαση του έλληνα προέδρου από τα Παλαιστινιακά εδάφη, λόγω της υποταγής του στις απαιτήσεις των σιωνιστών να απαγορευθεί στο «Στόλο της Ελευθερίας 2» ο πλους προς τη Γάζα.

Μια άλλη διαδηλώτρια κάλεσε τον έλληνα πρόεδρο να ζητήσει συγγνώμη από τον παλαιστινιακό λαό και απ' όλη την ανθρωπότητα, "λόγω της επαίσχυντης θέσης του σε σχέση με το «Στόλο της Ελευθερίας 2» που είναι ενάντια σε όλους τους ανθρωπιστικούς και διεθνείς κανόνες και νόμους".

Ο Jamil, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, είπε ότι «με αυτή τη διαδήλωση παρεμβαίνουμε για να εκφράσουμε προς την Παλαιστινιακή ηγεσία της Ραμάλα την άρνηση του παλαιστινιακού λαού να υποδεχθεί τον έλληνα πρόεδρο στα Παλαιστινιακά εδάφη, λόγω της απαγόρευσής του στο «Στόλο της Ελευθερίας 2» που μετέφερε ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιους πολίτες πολιορκημένους από το «Ισραήλ» στη Λωρίδα της Γάζας."

Πηγή:PIC
 palestineresist.gr