Χρυσές μετακινήσεις υπουργών με κυβερνητικά αεροσκάφη!


Στη χώρα που ανθεί η “φαιδρά πορτοκαλέα”, τίποτε πια δεν μας κάνει εντύπωση... Ακόμη και σε εποχές δυσβάσταχτης οικονομικής λιτότητας, ακόμη και σε εποχές που ο Έλληνας μένει άνεργος , ή κλείνει τα μαγαζιά του, ή απλά δεν έχει να φάει, κάποιοι υπουργοί αρνούνται να πάρουν το αεροπλάνο τις γραμμής για τις μετακινήσεις τους και προτιμούν τα κυβερνητικά αεροσκάφη.
Ο Βουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας, έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες με τα κόστη των αεροπορικών μετακινήσεων υπουργών από τον Μάρτιο του 2010, μέχρι και τον Απρίλιο του 2011.
Από τα στοιχεία του βουλευτού προκύπτει ότι ο ελληνικός λαός χρεώνεται με χιλιάδες ευρώ για την μετακίνηση υπουργών σε πόλεις μάλιστα του εξωτερικού όπου υπάρχουν 3 και 4 πτήσεις αεροπορικών εταιριών. Εκείνοι προτιμούν όμως τη...χλιδή των κυβερνητικών αεροσκαφών. 

Στις δυο πρώτες στήλες αναγράφεται η ημερομηνία αναχώρησης και η ημερομηνία επιστροφής. Στην επόμενη στήλη το επίσημο πρόσωπο που ταξιδεύει (VIP) και στις 2 τελευταίες ο προορισμός και το κόστος. Όπως θα παρατηρήσετε από τους VIP  επιβάτες δεν λείπουν ο πρώην και ο νυν Υπουργός Άμυνας.