Κύπρος: Πέτρες εναντίον Χριστόφια

Λευκωσία: Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων έκανε απόψε η Αστυνομία στο Προεδρικό Μέγαρο για να διαλύσει πλήθος πολιτών που έριξε πέτρες και άλλα αντικείμενα, έβαλε φωτιά στον κυκλικό κόμβο και σε κάδους..

 απορριμμάτων.

Χιλιάδες "αγανακτισμένοι" πολίτες είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά έξω από το Προεδρικό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φονική έκρηξη χθες στο Μαρί. Προηγουμένως είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας από την οποία και πορεύτηκαν

Φαίνεται ότι στην πορεία παρεισέφρησαν κάποια ακραία στοιχεία.

Στο Προεδρικό συγκεντρώθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Αστυνομικός είχε προηγουμένως καλέσει το πλήθος να διαλυθεί αλλιώς θα εχρησιμοποιείτο η ανάλογη βία.

Νωρίτερα, ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο , όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πολίτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φονική έκρηξη χθες στο Μαρί.

Μικρή μερίδα νεαρών έριξε πέτρες εναντίον του Προεδρικού και η Αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Κάποιοι κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του Προεδρικού και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οι συγκεντρωθέντες κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα όπως ''Χριστόφια παραιτήσου εσύ και οι υπουργοί σου'', ''Δεν ξεχνώ δεν ξεχνώ αίμα 12 νεκρών'' κ.α.

Προηγήθηκε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας για τα τραγικά γεγονότα στο Μαρί και ακολούθως οι διαδηλωτές άρχισαν να πορεύονται προς το Προεδρικό. Κατά τη διάρκεια της πορείας φαίνεται ότι παρεισέφρησαν σε αυτήν ακραία στοιχεία.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

taxalia.blogspot.com