Στις πλατείες και το καλοκαίρι οι Αγανακτισμένοι


Να παραμείνουν όλο το καλοκαίρι στην πλατεία Λευκού Πύργου αποφάσισαν οι Αγανακτισμένοι, καλώντας ταυτόχρονα κάθε κάτοικο της πόλης να δώσει ...
το δικό του στίγμα στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία. Προετοιμάζουν και τριήμερο δράσεων στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη...
Την περασμένη Κυριακή οι Αγανακτισμένοι συναντήθηκαν στο Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας που συζητούν για την άμεση δημοκρατία  και αποφάσισαν την μορφή και το περιεχόμενου του αγώνα τους για την υπόλοιπη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε ανακοίνωσή τους, που δημοσιεύετεαι σήμερα στην ιστοσελίδα που διατηρούν στο διαδίκτυο, οι Αγανακτισμένοι αναφέρουν πως "γενικά, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θεωρούμε ότι είναι ανάγκη όχι μόνο η συνέλευση της πλατείας Λευκού Πύργου, αλλά και όλες οι αμεσσοδημοκρατικές πλατείες της χώρας, να αλλάξουμε τον τρόπο του αγώνα μας, για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα προβλήματα της ζωής μετά το μεσοπρόθεσμο, περνώντας από το στάδιο της διαμαρτυρίας σε αυτό των προτάσεων, των λύσεων και της άμεσης υλοποίησης τους, από και προς την ελληνική κοινωνία".
 

Εξηγούν πως χώρισαν σε τρεις θεματικές ενότητες τα προβλήματα αυτά, κάτω από το πρίσμα της οικονομίας, της πολιτικής και των δημόσιων αγαθών. "Το όλο μας εγχείρημα", διευκρινίζουν, "έχει ως σκοπό να μετουσιώσει προτάσεις σε πράξη με τρόπο άμεσο στην απόφαση, τον χρόνο τους και την υλοποίηση τους και αυτό γιατί διαπιστώσαμε ότι άμεση δημοκρατία σημαίνει: Οι ίδιοι οι πολίτες να παίρνουν τις αποφάσεις που τους αφορούν και οι ίδιοι να τις υλοποιούν". Ο άξονας του τρόπου των συζητήσεων τους χωρίζεται στα εξής στάδια: θέμα συζήτησης, κατάθεση προτάσεων, συζήτηση επί των προτάσεων και τέλος, απόφαση - άμεση δράση.
"Για όλο το καλοκαίρι οι θεματικές ενότητες", λένε οι Αγανακτισμένοι, "θα είναι σταθερές και θα  πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις επτά το απόγευμα, στο κάτω μέρος του Λευκού Πύργου".
 

Οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής: Κάθε Δευτέρα στις 7.00 μ.μ.: Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Κάθε Τρίτη στις 7.00 μ.μ.: Άμεση Δημοκρατία και κάθε Τετάρτη, επίσης στις 7.00 μ.μ.: Υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.
"Λειτουργούμε με ξεχωριστές θεματικές", εξηγούν επιπλέον οι Αγανακτισμένοι, "αλλά ενωνόμαστε σε ένα κοινό και θα επεξεργαστούμε όλοι μαζί τις προτάσεις μας στην γενική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή, 17 Ιουλίου, στο Λευκό Πύργο και σε μια μεγάλη τοπικής διαβούλευσης για όλη την Θεσσαλονίκη που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Δευτέρα, 1 Αυγούστου".

Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς
Όπως λένε, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συνέλευσης Λευκού Πύργου και θα επιδιώξουν κάθε πρόταση να μεταφέρεται εκεί και να γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας όλων των κατοίκων της πόλης. Για το λόγο αυτό καλούν τον κάθε ένα και μια να συμμετέχει στις ανοιχτές συναντήσεις και θα επιδιώξουν και οι ίδιοι επαφή και φιλοξενία από κάθε αμεσοδημοκρατική συλλογικότητα πολιτών, συνέλευση γειτονιάς και οργανωμένη βάση εργαζόμενων της πόλης.

Τριήμερο δράσης στη ΔΕΘ
Οι Αγανακτισμένοι τονίζουν ακόμη ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος των πλατειών και πήραν απόφαση να απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις πλατείες της χώρας για μια τριήμερη, με μορφή φεστιβάλ συνάντηση άμεσης δημοκρατίας  στα εγκαίνια τις ΔΕΘ. "Εκεί", διευκρινίζουν, "θέλουμε να φιλοξενήσουμε τις προτάσεις που βγήκαν με δημοκρατικό τρόπο από τις πλατείες και να παρουσιάσουμε τις δικές μας για τους τρεις  άξονες της Οικονομίας, της Άμεσης δημοκρατίας και των Κοινωνικών αγαθών".