ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ... ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ: Μόνοι στο σπίτι με delivery ή σε απόμακρα ταβερνάκια

Το "κίνημα της πλατείας" και οι αντιδράσεις των πολιτών τους έδιωξαν από τα μαγαζιά του κέντρου όπου σύχναζαν και τους... εξόρισαν στα βόρεια προάστια.
Μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, σε κλειστές λέσχες, "πριβέ χώρους", σπίτια φίλων τους, γεύματα-delivery στα γραφεία, κι απόμερα ταβερνάκια, προσπαθούν να συνεχίσουν την προσωπική κι επαγγελματική τους ζωή υπουργοί και βουλευτές, μετά την πίεση του κινήματος των "Αγανακτισμένων πολιτών".

Οι αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στους πολιτικούς, τους κατέστησε εν μία νυκτί "personae non gratae", για τα στέκια του κέντρου, κάνοντας τη ζώνη Σύνταγμα-Κολωνάκι "απαγορευμένη πόλη" για αυτούς.

Αρχισαν μαζικά να εγκαταλείπουν τις συνήθειες του παρελθόντος, και τα μέρη όπου σύχναζαν γύρω από τη Βουλή.

Οι παλιές καλές μέρες, που η "Βιβλιοθήκη", το "Da capo", το εστιατόριο "17", το καφέ της "Μεγάλης Βρετανίας" και τα μαγαζιά της Βαλαωρίτου γέμιζαν από τα πολιτικά τραπέζια σε ώρες αιχμής...

έχουν περάσει.

Τώρα οι επισκέψεις στα εν λόγω στέκια γίνονται προσεκτικά... χαράματα για καφέ και γρήγορα!

Ελάχιστοι οι τολμηροί
Στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας περπατούν πια είτε οι άγνωστοι επαρχιώτες βουλευτές είτε ελάχιστοι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, τολμηροί... Πάντως έχουν εξαφανιστεί από παντού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστές κι οι πρόεδροι Οργανισμών, που λόγω κυβέρνησης, συγκεντρώνουν και τη μεγαλύτερη μήνιν των πολιτών!

Ενα νέο φαινόμενο γεννιέται, και η ιδιωτικότητα σε συνδυασμό με τη μυστικότητα των συναντήσεων είναι πλέον προαπαιτούμενο για να βρεθεί κάπου ο βουλευτής ή ο υπουργός.

Οπως λένε στο "Εθνος της Κυριακής" οι ιδιοκτήτες γνωστών εστιατορίων των βορείων προαστίων, όπου σχεδόν έχουν... μετακομίσει οι περισσότερες συναντήσεις, οι πολιτικοί ζητούν τραπέζια απόμερα, prive χώρους ή κλείνουν τα ραντεβού τους σε ώρες που δεν είναι αιχμής!

Γνωστά εστιατόρια της Δροσιάς, όπως είναι "ο Κουρσάρος", ή της Κηφισιάς όπως είναι το "Piazza mela", το "Saloumaio d athene" ή ακόμη και ο "Μύλος" του Χίλτον καθώς και ο "Κλέαρχος " της Νέας Μάκρης, προμηθεύουν με τα διάσημα εδέσματά τους τους πολιτικούς που δεν μπορούν να τα απολαύσουν στο κατάστημά τους.

Είναι γνωστό ότι έχουν αυξηθεί τα τραπέζια σε σπίτια φίλων, έτσι ώστε να μην μπορεί να πέσει σε αυτά το μάτι κανενός... αγανακτισμένου πολίτη. Οσοι υπουργοί κυκλοφορούν, συνηθίζουν να στέλνουν νωρίτερα, πριν από την άφιξή τους κάπου, τους ανθρώπους τους για ρεπεράζ!

Την τιμητική τους έχουν οι ιδιωτικές λέσχες (Αθηναϊκή λέσχη, η λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο κτίριο "Κωστής Παλαμάς", το Εκάλη κλαμπ ή διάφορα γνωστά τένις κλαμπ στο Καστρί και στην Πολιτεία).

Ως νέα είσοδος σε αυτή τη φιλοσοφία της διακριτικότητας, είναι και το "fuga" του Μεγάρου Μουσικής. Εκεί διασφαλίζεται πλήρως η μυστικότητα των ραντεβού.

Ολοι αυτοί όμως που διετέλεσαν υπουργοί σε σημαντικά πόστα επί Ν.Δ., δεν κυκλοφορούν. Ανταποκρίνονται μόνο στις ιδιωτικές προσκλήσεις φίλων τους ή γευματίζουν τα μεσημέρια στα γραφεία τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ
"Πριν από λίγο καιρό, γνωστός πολιτικός μου ζήτησε να μπει στο ρεστοράν, όχι από την είσοδο όπου θα τον έβλεπαν όλοι οι πελάτες να περνάει, αλλά από άλλη είσοδο. Μην έχοντας άλλη επιλογή, λοιπόν, αναγκάστηκα να τον περάσω από διπλανό χωράφι, από όπου ανέβηκε τη μάντρα για να βρεθεί στην πίσω αίθουσα όπου εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κόσμος", μας λέει ιδιοκτήτης "διάσημης ψαροταβέρνας" στα βόρεια προάστια.

Θόδωρος Πάγκαλος : Στο "Τρίγωνο" στα Καλύβια

Ο Θόδωρος Πάγκαλος συνεχίζει να τρώει στο "Τρίγωνο" στα Καλύβια ή σε άλλα απόμερα ταβερνάκια των Μεσογείων, αλλά εμφανίζεται πολύ πριν κάνουν "ντου" οι παρέες των συντοπιτών του. Συνηθίζει όταν μένει στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι να παραγγέλνει φαγητό από τη "Βιβλιοθήκη".

Γιάννης Ραγκούσης : Στη "Σμαράγδα" στην Πεύκη

Τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεν θα τον δει κανείς πουθενά δημόσια. Αντιθέτως ο κ. Γιάννης Ραγκούσης επισκέπτεται αρκετά συχνά και συνήθως αργά τα βράδια τη "Σμαράγδα" στην Πεύκη.

Γιώργος Παπανδρέου : Γυμναστήριο και στη γειτονιά του

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στα λιγοστά διαλείμματά του κυκλοφορεί ανάμεσα στον κόσμο, κυρίως στη γειτονιά του και όχι τις ώρες που μπορεί κανείς να συναντήσει το πλήθος του κόσμου.Το περασμένο Σάββατο στις 3.30 με 4 το απόγευμα, συνομιλούσε με τους λιγοστούς θαμώνες του γυμναστηρίου "Χέρκουλες", με τους οποίους γυμναζόταν στον ίδιο χώρο, ενώ δύο βράδια μετά πήγε για φαγητό στη φίλη του τη "Σμαράγδα" στην Πεύκη.

Κώστας Καραμανλής : Στον "Μύλο" με συνδικαλιστές

Ο προκάτοχός του Κώστας Καραμανλής είναι γνωστό ότι κινείται στα ρεστοράν κοντά στη Ραφήνα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ελεγχόμενα καθώς τα έχουν φίλοι του. Πρόσφατα έφαγε στον "Μύλο", στον δρόμο για τη Ραφήνα, με τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, ενώ πριν από λίγο καιρό βρέθηκε χωρίς να πάρει κανείς είδηση σε στέκι φίλων του στη Ροδόπολη.

Αντώνης Σαμαράς : Κοντά στο σπίτι του στην Κηφισιά

Κοντά στο σπίτι του κινείται και ο Αντώνης Σαμαράς, στην "Κατσαρίνα", στον "Βασίλη", στα γνωστά ρεστοράν της Κηφισιάς, ακόμη και στο "Πεντελικόν". Οταν δεν βγαίνει από το σπίτι, ο Θανάσης του "Εν Ερυθραία" στέλνει delivery στο σπίτι για τον πρόεδρο της ΝΔ.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ από το ΕΘΝΟΣ