Προχωρά η μήνυση για εσχάτη προδοσία αυτών που υπέγραψαν το μνημόνιο;

 
Την Πέμπτη 26 Μαΐου στη Χαλκίδα, ο Εισαγγελέας εξέτασε την μήνυση για Αισχάτη Προδοσία, που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο...

Σχεδόν από το πουθενά έσκασε η είδηση ότι ο εισαγγελέας έκανε δεκτή τη συγκεκριμένη μήνυση καθώς σχεδόν κανένας δεν γνώριζε την ύπαρξή της. Η Νέλλυ Ψαρού έψαξε και βρήκε τον μηνυτή και του μίλησε.

Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου είναι 56 ετών και είναι  χειρούργος-ογκολόγος, κάτοικος Χαλκίδας. Το Μάϊο του 2010 κατέθεσε μήνυση κατά όσων υπέγραψαν το μνημόνιο, βουλευτών υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της “Τρόικας” (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. 

Την ίδια τη μύνηση μπορείτε να τη δείτε εδώ, το blog του κ. Αντωνίου. 

Η μήνυση γίνεται με τέτοιο τρόπο που η ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, δεν ισχύει, καθώς η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής. Επίσης, το γεγονός ότι το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε στις 6 Μαΐου δεν την επηρεάζει, αφού είναι διαρκές και έτσι η δίωξη μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα – όπως και γίνεται. 


Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, δεν έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά αντίθετα έκανε δεκτή τη μήνυση και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας την προανάκριση. Μάλιστα, ακόμη περισσότερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι όλα έγιναν με ιδιαίτερη ταχύτητα. 

Η προανάκριση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, οπότε ο κ. Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα και στοιχεία για την υπόθεση( Μπορείτε να τα δείτε εδώ μαζί με πολλά στοιχεία για την κατάθεση του κ. Αντωνίου και διάφορα σχετικά βίντεο). 
Μετά την προανάκριση ο κ.Αντωνίου πήγε στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου τον περίμενε πλήθος των 200 περίπου ατόμων, παρά την ελάχιστη διάδοση της είδησης, και από πολλά μέρη της Ελλάδας, όπου και μίλησε. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, το Σύνταγμα, αναφέρει τις γενικές κατευθύνσεις της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και παραμέμπει στη συνέχεια σε νόμους που θα εξειδικεύουν αυτές τις κατευθύνσεις έτσι, το Μνημόνιο που είναι μια δανειακή σύμβαση καταλύει  το Σύνταγμα. 


Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνίου είπε χαρακτηριστικά: “Αν είναι έτσι, να το δηλώσουμε επισήμως και να λεγόμαστε Τροϊτκιστάν” και όχι Ελλάδα, κι εμείς Τροϊκανοί!”. Σύμφωνα λοιπόν, με αυτή τη δανειακή σύμβαση,  οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό – εξ’ ου και τα δημοσιεύματα για τα νησιά μας- σε περίπτωση που δεν πληρώσουμε μία δόση. ”Ποιος είναι ο λόγος νομίζετε που δεν υπεγράφη η σύμβαση για τον Αστακό; γιατί δεν απάντησαν ποτέ; γιατί δεν προχώρησε αυτή η σύμβαση; Αφού, το Ελληνικό κράτος δεν είχε δικαιοδοσία να υπογράψει τίποτα χωρίς τη συναίνεση των δανειστών του” είπε στην ομιλία του ο κυριος Αντωνίου.

Παράλληλα, έχει καταλυθεί και το ίδιο το πολίτευμά μας, η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, καθώς καταργείται στην πράξη η διάκριση των εξουσιών, χαρακτηριστικά είπε: “Δεν έχει νόημα να πάει κανείς στον στρατό πια, πρέπει να αρνηθούν οι νέοι να πάνε στο στρατό αφού πλέον ο στρατός δεν ανήκει στη χώρα και θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον των πολιτών της”.

Ο λόγος για τον οποίο κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι, όπως δήλωσε ο ίδιος του, “διότι θα έπρεπε να έχει διαλύσει τη Βουλή”, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει υπογράψει διάφορα προεδρικά διατάγματα μέχρι στιγμής. “Το Μνημόνιο προβλέπει οι ρυθμίσεις να γίνονται με Προεδρικά Διατάγματα και όχι με νόμους, για να μην περνάνε από τη Βουλή”. “Κανονικά, όλοι οι βουλευτές που δεν συμφωνούν πρέπει να παραιτηθούν, να μην παραμένουν εκεί δίνοντας νομιμοποίηση σε αυτή τη Βουλή. Πώς θα στεκόταν τότε μία μονοκομματική Βουλή;”, είπε ο κ. Αντωνίου και στη συνέχεια προέτρεψε όλους μας “να μην αφήσουμε κανέναν τους να πλησιάσει τα μνημεία της χώρας και τα εθνικά σύμβολα στις εορτές (π.χ. 25η Μαρτίου). [...] Σε αυτά τα χώματα χύθηκε αίμα για την ελευθερία, δεν μπορούν αυτοί να τα πουλάνε”. 

Ο κυριος Αντωνίου αναρωτήθηκε ότι “ο Τσολάκογλου καταδικάστηκε για εθνική αναξιότητα επειδή έδωσε το 1940 ως λεία πολέμου στρατιωτική περιουσία στους κατακτητές. Σε αυτούς που πουλάνε όλη την ελληνική γη για μια δανειακή σύμβαση, τι πρέπει να γίνει;”, τονίζοντας ότι τα χρήματα των δανείων αυτών, σύμφωνά πάντα με το ίδιο το Μνημόνιο, δεν προορίζονται για μισθούς και συντάξεις, όπως μας λένε, αλλά για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών.
 
Ο κ. Αντωνίου, όπως αναφέρει η Νέλλυ Ψαρού, “δεν είναι ένας γραφικός τύπος που απλά “τα πήρε στο κρανίο”, αλλά ένας σοβαρός άνθρωπος που με μεθοδικότητα και πολύ δουλειά έκανε αυτό που θεώρησε καθήκον του. Με πολύ διάβασμα και έρευνα, βρήκε μόνος του όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις κατηγορίες του αλλά και τον νομικό τρόπο να τις θέσει σε “τροχιά”, μιας και μέχρι στιγμής κινείται χωρίς δικηγόρο” – “όταν προσπάθησα να κινηθώ με δικηγόρο, ζημιά μου έκανε παρά καλό”, είπε ο ίδιος του στην κ Ψαρού.

Κλείνοντας παραθέτουμε τα λόγια του κ. Δημήτριου Αντωνίου: “Αυτοί δεν θα φερόντουσαν σαν λύκοι αν εμείς δεν φερόμασταν ως αρνιά. Ας γίνουμε εμείς λοιπόν λύκοι. Λυσσασμένοι λύκοι!”
Πηγή : http:// www.typografikos.com/2011/06/blog-post_03.html?spref=fb
olympia.gr