"Διαφήμιση" ΠΑΣΟΚ σε βιβλίο εκπαιδευτικών...


Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας η λέξη ΠΑΣΟΚ που αναφέρεται σε βιβλίο του Προγράμματος Μείζονος Επιμόρφωσης και το οποίο έχει διανεμηθεί ήδη σε όλα τα... επιμορφωτικά κέντρα.

Η επίμαχη φράση στον Τόμο Α' αναφέρει: "Δημόσια, Δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους, σαν κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ".

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων και νηπιαγωγών, της ΔΟΕ, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του "για την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει στο βιβλίο που διανεμήθηκε τη φράση αυτή".

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "Η παιδεία είναι εθνική υπόθεση και δεν μπορεί να εντάσσεται στις λογικές της κομματικής προπαγάνδας", ενώ τα μέλη της ΔΟΕ καλούν την υπουργό Παιδείας να αποσύρει άμεσα το εν λόγω "προπαγανδιστικό" βιβλίο.

Από την πλευρά της, η νομαρχιακή επιτροπή ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλει:

"Την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οποία μετά

*Από τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών

*Την υποχρηματοδότηση της παιδείας

*Τις συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς, καταργήσεις Σχολικών Μονάδων

*Την κατάργηση του Διδασκαλείου

*Την κατάργηση της Β Ξένης Γλώσσας

*Την απαξίωση-κατάργηση του ολοημέρου

Έφτασε στο έσχατο σημείο, ξεπερνώντας κάθε έννοια ηθικής και εντελώς απροκάλυπτα, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα μείζονος επιμόρφωσης και Ευρωπαϊκά Κονδύλια ΕΣΠΑ, να προπαγανδίζει με τους κομματικούς εγκάθετους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τον αντιεκπαιδευτικό Νόμο.

Επειδή θεωρούμε την εκπαίδευση εθνική υπόθεση και όχι κομματική, καθώς επίσης το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, κέντρο έρευνας για την Παιδεία και όχι κομματικό παραμάγαζο, απαιτούμε την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου βιβλίου και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους έκδοσης", καταλήγει η ανακοίνωση.
news247
100greekblogs.blogspot.com