ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΠΑΝΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πολλές δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί "Αγανακτισμένοι" συγκρότησαν ογκώδη διαδήλωση μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, στο κέντρο της Μαδρίτης, ενώ κατά χιλιάδες πήγαν οι διαδηλωτές από τις γύρω περιοχές, μετέχοντας σε μια ακόμη διαδήλωση κατά της λιτότητας και της ανεργίας...
Κατά χιλιάδες πήγαν στο χώρο μπροστά στο ισπανικό κοινοβούλιο, στη Μαδρίτη, οι "Αγανακτισμένοι", συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες τους για την κρίση, την ανεργία, και την λιτότητα. "Ποτάμια" κόσμου από έξι διαφορετικά σημεία έξω από την πρωτεύουσα, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για 45.000 άτομα, στις 12 το μεσημέρι.

"Την κατάσταση αυτή την δημιούργησαν οι τράπεζες κι οι κυβερνήσεις, πρέπει να γνωρίζουν, λοιπόν, ότι εμείς διαφωνούμε με τα μέτρα και τις περικοπές στον προϋπολογισμό, ότι θέλουμε να εισακουόμαστε,ότι θα το επιβάλλουμε αυτό", αναφέρεται στην ιστοσελίδα των "Αγανακτισμένων", όπου δημοσιεύονται πληροφορίες γιά πολλές εκδηλώσεις τους εκτός Μαδρίτης -στη Βαρκελώνη, στη Βαλένθια και αλλού.

"Οργανώσου και πολέμησε την ανεργία. Ας διαδηλώσουμε, μαζί, κατά της ανεργίας, κατά του κεφαλαίου", γράφει ένα πολύ μεγάλων διαστάσεων πανό, το οποίο βρίσκεται στην κεφαλή πορείας διαδηλωτών που κατευθύνονται από την κεντρική πλατεία Λεγκάνς, περίπου 15 χλμ.νότια της πρωτεύουσας, στο κτίριο του ισπανικού κοινοβουλίου.