Εξώδικο και στους βουλευτές Αχαΐας


Ο... καταιγισμός των εξωδίκων συνεχίζεται από τους πολίτες, με σειρά να παίρνουν οι βουλευτές Αχαΐας ΠΑΣΟΚ, Μαρία ...Κυριακοπούλου, Κώστας Σπηλιόπουλος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, στο οποίο τονίζεται ότι η ψήφιση του μνημονίου είναι αντισυνταγματική και ότι εάν ψηφιστεί από τη Βουλή νέο Μνημόνιο, τότε θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης για τους λόγους που εξηγούν στο κείμενο (βλ. παρακάτω).
Το εξώδικο κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στους βουλευτές Αχαΐας Μιχάλη Μπεκίρη (ΝΔ), Νίκο Νικολόπουλο (ΝΔ), Νίκο Καραθανασόπουλο (ΚΚΕ) και Νίκο Τσούκαλη (ΣΥΡΙΖΑ) «προς γνώσιν τους και διά πάσαν νόμιμον συνέπειαν».
Διαβάστε επίσης:
Για τις παραιτήσεις του Γιώργου Φλωρίδη και του Έκτορα Νασιώκα, εδώ και εδώ αντίστοιχα.
Για το πρώτο εξώδικο που έστειλαν πολίτες, αυτό των «Αγανακτισμένων» του νομού Ηρακλείου, κάτα των βουλευτών τους, εδώ.
Για το εξώδικο των πολιτών της Πιερίας κατά των βουλευτών του νομού τους, εδώ.
Για το εξώδικο που έστειλαν προς τους βουλευτές Χανίων οι «Αγανακτισμένοι», εδώ.
Για το εξώδικο που έστειλαν οι Ηλείοι προς τους βουλευτές τους, εδώ.

«Ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία
των παρά πόδας της παρούσης υπογραφόντων ελευθέρων και ανεξαρτήτων πολιτών της Πάτρας κατά
1. Κυριακοπούλου Μαρία,
2. Σπηλιόπουλο Κωνσταντίνο,
3. Παπαδόπουλο Αθανάσιο,
4. Τριανταφυλλόπουλο Ανδρέα, βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Αχαΐας και
5. Χρυσανθακόπουλο Αλέξανδρο, βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Αχαΐας
Κοινοποιούμενη:
- στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- στον Πρόεδρο της Βουλής,
καθώς και στους:
6. Μπεκίρη Μιχάλη,
7. Νικολόπουλο Νικόλαο (βουλευτές Ν.Δ. Ν. Αχαΐας)
8. Καραθανασόπουλο Νίκο (βουλευτή Κ.Κ.Ε. Ν. Αχαΐας)
9. Τσούκαλη Νικόλαο (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αχαΐας),
παρά το ότι, τον Μάιο 2010, ως βουλευτές Ν. Αχαΐας δεν ψήφισαν το Ν. 3845/2010, προς γνώσιν τους και δια πάσαν νόμιμον συνέπειαν.
Κυρία και κύριοι Βουλευτές του Νομού Αχαΐας,
Η ψήφιση του μνημονίου (Νο 1, Νο 2 ή και οποιοδήποτε μελλοντικό προκύψει) - επικαιροποιημένου και μη - είναι πράξη αντεθνική, ανθελληνική και έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού και της Χώρας μας. Η αμετάκλητη και άνευ όρων παράδοση στους διεθνείς Τοκογλύφους είναι πράξη εθνικής μειοδοσίας. Από την άλλη μεριά, επίσης, πράξη εθνικής μειοδοσίας είναι και η απεμπόληση των δικαιωμάτων της πατρίδας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης και της Σύμβασης Montego-Bay (Ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ). Εκλεχτήκατε ως αντιπρόσωποι του Έθνους και του Ελληνικού Λαού και όχι ως κομματικοί εντολοδόχοι. Πειθαρχία στα Εθνικά Συμφέροντα είναι καθήκον υπέρτερο της κομματικής πειθαρχίας και είστε υποχρεωμένοι να προκρίνετε το εθνικό συμφέρον - όχι το κομματικό.
Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρεπή διαβίωση, στην υγειονομική περίθαλψη, στην παιδεία. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν αποκλειστικά δικαιώματα προς ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία της Χώρας (ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων, μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιόγραφων και δικαιωμάτων), δικαιώματα τα οποία με την ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 1, αντισυνταγματικά απεμπολήσατε από τον Έλληνα Πολίτη, εναποθέτοντας τα δικαιώματα αυτά στους δανειστές, με το δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν όπως αυτοί κρίνουν, για την εξυπηρέτηση και μόνον των δανείων, όσο αυτά υπάρχουν.
Με τις πράξεις σας η Ελληνική πολιτεία δεν μπορεί
1. να προβεί σε καμιά αξιοποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου υπέρ της ανάπτυξης ή υπέρ του ελληνικού λαού, παρά μόνο εις όφελος των Δανειστών,
2. δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των Δανειστών της, να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού αντικειμένου συμφέρουσα σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό χωρίς την έγκριση των Δανειστών της Συμβάσεως και
3. δεν μπορεί η ίδια να ορίσει την όποια μορφή αξιοποίησης της περιουσίας αυτής (πώληση, παραχώρηση, εκμετάλλευση, μίσθωση κτλ) χωρίς την συναίνεση των δανειστών. Το καθήκον σας ήταν και είναι η διασφάλιση όλων αυτών των δικαιωμάτων και η προφύλαξη της Εθνικής περιουσίας και όχι η μετατόπισή τους στις δάνειες χώρες.
Η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», το «Μνημόνιο Συνεννόησης» και τα «Επικαιροποιημένα Μνημόνια», ως διεθνείς συμβάσεις με τις οποίες δεσμεύεται η Ελλάδα και ατομικώς οι Έλληνες, έπρεπε να είχαν επικυρωθεί και κυρωθεί, με βάση τα άρθρα 36 παρ. 2 και 28 παρ. 2 του Συντάγματος με τα τρία πέμπτα των μελών της Βουλής. Έτσι, έχουμε παραβίαση του πολιτεύματος και σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας, με βάση τα άρθρα 1 και 120 του Συντάγματος. Το άρθρο 1 παρ. 3 ορίζει : «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».
Οτιδήποτε στερεί ή μειώνει από τους Έλληνες τα δικαιώματά τους αυτά με την προσωπική συμμετοχή και συνέργειά σας, αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Δια Ταύτα, διαμαρτυρώμεθα για τη μέχρι τώρα στάση σας στο θέμα της ψήφισης του Μνημονίου και σας καλούμε να καταψηφίσετε το νέο Μνημόνιο.
Σας δηλώνουμε ότι εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο, θα ασκήσουμε όσα δικαιώματά μας απορρέουν από τον Αστικό και Ποινικό Νόμο και τους Συνταγματικούς Κανόνες. Για εμάς, εξίσου υπεύθυνοι και υπόλογοι για Εθνική Μειοδοσία θα είναι και όσοι στο μέλλον, με το πρόσχημα της ψηφίσεως του Μνημονίου, θελήσουν να το τηρήσουν.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς ένα έκαστον που απευθύνεται, για να λάβουν γνώσιν και δια πάσαν νόμιμον συνέπειαν.
Οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι, προσκαλούντες και δηλούντες Ελεύθεροι και Ανεξάρτητοι πολίτες της Πάτρας.