Δ. Θεσσαλονίκης: Γυμνοί στην πόλη με ένα ποδήλατο

Όσοι και όσες τολμάτε... πηγαίνετε, βγείτε από τα... ρούχα σας, πάρτε το ποδήλατό σας και συμμετέχετε στην «4η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία», που θα γίνει απόψε στις 7 στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή διαφόρων ομάδων της πόλης και με σύνθημα: «Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε»...
Στόχος της είναι η «προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και στη ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας... από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απ-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος».
Οι γυμνοί ποδηλάτες λένε «Όχι ευχαριστώ» στην πυρηνική ενέργεια, ενώ παράλληλα ζητούν περισσότερες ελευθερίες και ευκολίες για την καθημερινή μετακίνηση τους μέσα στην πόλη με το αγαπημένο τους ποδήλατο.
Η σημερινή ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει στις 15:00 με το body painting, ενώ τη διαδικασία θα συνοδεύει με αφρικάνικους ρυθμούς ο Άρης Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου.
Στις 19:00, οι γυμνοί ποδηλάτες θα συναντηθούν στο πάρκο Ξαρχάκου από όπου θα ξεκινήσουν για την βόλτα τους στην πόλη τους. Μαζί τους θα είναι DJ ATARY.
Τέλος, στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί το πάρτι της ποδηλατοδρομίας, και πάλι στο Πάρκο Ξαρχάκου, με ζωντανή μουσική από τον Νίκο Τούρμπη και την ομάδα κρουστών Κρούση. DJ Set: ROOT BOOT, FARINA, ATARY, GG. Επίσης ξυλοπόδαροι θα περπατούν ανάμεσα στους ποδηλάτες ενώ οι High Society θα δώσουν show με φωτιές.