Επέστρεψαν τα χαμόγελα στη Θεσσαλονίκη - μέρα 8η picts/vid/

Με αυξημένη πλειοψηφία πέρασε εχθές η πρόταση για τη διατύπωση στην πρόσκληση των εργαζομένων και στα σωματεία τους, που είχε ταλαιπωρήσει την συνέλευση τις τελευταίες μέρες.... Η πρόσκληση διευκρινίζει πως επιθυμεί την παρουσία όλων τον εργαζομένων και σωματείων στον χώρο του Λευκού Πύργου χωρίς διακριτικά...Η συνάντηση άρχισε κανονικά στις 6μμ με μια όμορφη και συνάμα συμβολική κίνηση από την ομάδα καλλιτεχνικών που είχε προγραμματίσει από την προηγούμενη. Κόσμος χόρεψε Αργεντίνικο τανγκο στο χώρο του Λευκού Πύργου δίνοντας ένα άλλο χρώμα στην συνάντηση. 

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο χώρο θυμίζοντας την πρώτη μέρα της κινητοποίησης ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν όλες οι ηλικιακές ομάδες κάτι που έκανε την συνάντηση ακόμη πιο ουσιαστική. 

Η συνέλευση άρχισε στις 8μμ περίπου και αφού έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν την προηγούμενη μέρα και τα θέματα τις συζήτησης που θα απασχολούσαν την χθεσινή, άρχισαν οι τοποθετήσεις. Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι 13 προτάσεις με γενικό τίτλο Σεισάχθεια που έκανε ομιλητής και καταχειροκροτήθηκαν από την συνέλευση.  


Να επισημάνουμε πως υπήρξαν κάποιες αλλαγές στα διαδικαστικά της συνέλευσης όπως η ώρα που θα διαρκεί αυτή. Η συνέλευση, μετά από ψήφισμα, ορίστηκε για της 7μμ-10.00μμ, πριν από κάθε ψηφοφορία που ορίστηκε για τις 10μμ , και  συνέχεια της μετά από τη λήξη αυτής. Ο χρόνος του ομιλητή μετά από πρόταση και ψήφισμα ορίστηκε με χρόνο τα 3 λεπτά. Επιπλέον ψηφίστηκε πρόταση για τη σειρά των ομιλητών η οποία θα γίνετε πλέον με κλήρωση για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη διαδικασία όπως και η ηχητική καταγραφή των ομιλιών έτσι ώστε να βοηθηθεί η ομάδα που κρατά τα πρακτικά.

Ένα ακόμα αγκάθι για το κίνημα ήταν το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης που είχε προτείνει η ομάδα προώθησης για να μπορέσει να λειτουργήσει τις εκστρατείες ενημέρωσής πολιτών αφού χρειάζονται εκτυπώσεις πληροφοριακού υλικού, προκαλώντας έντονη αντίρρηση από τη συνέλευση. Όπως ανακοινώθηκε έχει πλέον λυθεί για τις επόμενες μέρες αφού υπάρχει επάρκεια υλικού.

Να τονίσουμε πως σήμερα θα γίνουν ξανά περίπου 10 εξορμήσεις σε πλατείες και άλλα σημεία της πόλης ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις πληροφόρησης θα υπάρξουν και από την ομάδα παιδείας στα πανεπιστήμια και σε σχολεία τις πόλης. Για τέλος αξίζει να αναφερθούμε και στην ποδηλατοδρομία που έγινε εχθές μέσω της οδού Τσιμισκή στο κέντρο της πόλης από Αγανακτισμένους ποδηλάτες  καλώντας τον κόσμο να παραβρεθεί στο Λευκό Πύργο .





Υποστήριξη, συμπαράσταση και στελέχωση του κινήματος δήλωσαν εκπαιδευτικοί , άτομα με αναπηρία και άλλες ομάδες πολιτών μέσω εκπροσώπων τους.


Κατά τα άλλα από ότι φαίνεται το κίνημα διευρύνεται και σε νέες πλατείες αφού υπήρξε τοποθέτηση εκπροσώπου πολιτών για δημιουργία πλατείας Αγανακτισμένων δυτικών συνοικιών σε πλήρη συνεργασία με το κίνημα Αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου για να μπορέσει το κίνημα να αποτανθεί και σε ομάδες πολιτών που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να παραβρίσκονται στο Λευκό Πύργο. 


Ενδιαφέρουσα πρόταση ήταν η δημιουργία ανταλλακτικής αγοράς αντικειμένων που θα δώσει την δυνατότητα ανταλλαγής αντικείμενων ενώ μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση  που πέρασε ήταν και η δημιουργία μέρας  παύσης κατανάλωσης και αποχής από την εργασία.Να πούμε εδώ πως έχει συσταθεί ομάδα συγκέντρωσης υπογραφών ενάντια του μνημονίου πληροφορίες για αυτό όπως και για οτιδήποτε άλλο μπορείτε να μάθετε στην ομάδα υποδοχής - πληροφόρησης.

Από τη χθεσινή συνέλευση δεν μπορούσε να λείψει το αγαπημένο πια σύνθημα γεια σου παππού,παππού γ!μω το ΔΝΤ καθώς ο συμπαθής ηλικιωμένος ξαναμίλησε, ενώ ως απάντηση ένα νέο σύνθημα γεννήθηκε που έλεγε... Που είναι η γιαγιά γιαγιά γ!μώ την Τρόικα σε παράφραση του προχθεσινου Γεια σου γιαγιά γιαγιά  γ!μω την Τρόικα!

Δυστηχώς το Video της ψηφοφορίας και το video με το αγαπημένο σύνθημα πεισματικά δεν ανεβαίνει στο daily motion που το go-on-ssip.blogspot.com φιλοξενεί τα video από τα θέματα.
Θα προσπαθήσουμε και πάλι αύριο να τα ανεβάσουμε.

Το ραντεβού στις 6μμ, πλέον είναι γνωστό, ένατη μέρα σήμερα στον Πύργο τον Λευκό!



























VIA www.aganaktismenoi-thess.blogspot.com

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

        Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς .
          Εμείς εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,νέοι, μετανάστες, που έχουμε έρθει στο Λευκό Πύργο για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές  μας και το μέλλον μας.
          Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματα μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Δεν ψαχνουμε τι μας χωρίζει, βρίσκουμε τι μας ενώνει.
          Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
          Καταγγέλουμε το ξεπούλημα και την διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών(παιδεία,υγεία, κοινωνική ασφάλιση).
          Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπορευτούν στον  αγώνα μας και να συμμετέχουν, στις δημοκρατικές μας διαδικασίες με ανυπόγραφα πανό, χωρίς σημαίες και κόμματα.
          Να πάρουν πίσω τα μέτρα που μας κλέβουν το παρόν και το μέλλον μας. Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν.
          Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια, όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και οι πολιτικές τους. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΩΡΑ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ

ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δοθηκε ποτέ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ
Λαϊκή Συνέλευση στις 6μμ

Περισσότερα για το κίνημα και όλα τα νέα μπορείτε να βρείτε στο
www.aganaktismenoi-thess.blogspot.com

Ο χάρτης των Αγανακτισμένων