Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη!!! Γίνετε λόγος για κοσμο που ξεπέρασε τις 40.000!!!



 Πρωτοφανής κινητοποίηση έλαβε χώρα εχθές στη Θεσσαλονίκη
Ίσως είναι και οι πρώτη φορά που παραδόθηκε όλη η παραλιακή στους πολίτες να περπατήσουν ελεύθεροι μέσα σε στοίχους και συνθήματα. Να τονίσουμε πως η παραλιακή ήταν κλειστή από αστυνομικές δυνάμεις από τα δικαστήρια μέχρι περίπου το Macedonia Palace ενώ και όλες οι κάθετες από την Τσιμισκή προς την παραλιακή ήταν επίσης κλειστές για όλα τα αυτοκίνητα...


Η μέρα ξεκίνησε με δύο πρόσυγκεντρώσεις στις 5.Η μία είχε εκκίνηση τον ΟΣΕ, ενώ η δεύτερη το μέγαρο μουσικής. Περίπου 100 άτομα από πληροφορίες είχε η πρώτη και γύρω στα 150 η δεύτερη. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως στο μέτωπο του ΟΣΕ ιδιοκτήτης καφετέριας κοντά στον σταθμό είπε στους Αγανακτισμένους που ήταν ήδη μαζεμένοι να φύγουμε γιατί του χαλάγανε την πρόσοψη!!! 

Με ντουντούκες και λοιπά οικιακά σκεύη σε όλη την διαδρομή και με διάφορα συνθήματα -κυρίως το: Πάρτε τον φραπέ σε ένα πλαστικό, εμείς σας περιμένουμε στον Πύργο τον Λευκό !!! 

Οι δυο ομάδες συναντηθήκανε στην πλατεία του Λευκού Πύργου και μετά από το  σχετικό νταβαντούρι κινήθηκαν στην έκθεση βιβλίου όπου και κάλεσαν τον κόσμο που ήταν ήδη εκεί να προσέλθει στην συνέλευση ενώ μικροεπεισόδιο έγινε μπροστά από το περίπτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πληροφορίες κάνουν λόγω για μικρή ομάδα ατόμων η οποία πίρε φυλλάδια από το σταντ και τα πέταξε κάτω. 

Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε γύρω στις 9.00 και αφού πέρασε από την οδό Αγγελάκη, συνέχισε στην Εγνατία  έπειτα κατέβηκε  από την Ίωνος Δραγούμη και από την παραλιακή κατευθύνθηκε ξανά στον χώρο του Λευκού Πύργου.Εκτιμήσεις κάνουν λόγω για σαράντα και πλέον χιλιάδες κόσμο καθώς άνθρωποι που είχαν κατέβει σε ανάλογες πορείες  ανέφεραν πως κάτι τέτοιο δεν είχαν ξαναδεί! 

Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν σταμάτησαν λεπτό τα συνθήματα, οι καθιστικές διαμαρτυρίες σε πλατείες όπως στην Πλατεία Αριστοτέλους ενώ τουμπελέκια και σφυρίχτρες έδιναν τον ρυθμό συνοδεύοντας τα χτυπήματα από τις πάρα πολλές άδειες κατσαρόλες που νοικοκυρές χτύπαγαν μεταφέροντας την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα μας.

 Αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διεξήχθη από Αγανακτισμένους Μοτοσυκλετιστές σε όλη την πόλη κορνάροντας και καλώντας τον κόσμο να κατεβεί στην Πλατεία του Λευκού Πύργου.

Η προγραμματισμένη ομιλία του κ. Αντωνίου τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς μερίδα κόσμου δεν άφησε τον ομιλητή να ανέβει στο βήμα παρά τις παρακλήσεις των συντονιστών μικροφώνου για την ήπια διεξαγωγή της ομιλίας ενώ υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον κ. Αντωνίου  να μιλάει σήμερα στην συνέλευση οι οποίες είναι ανεπιβεβαίωτες ακόμη.

Πάμε να ζήσουμε ακόμη μεγαλύτερες συνελεύσεις, κάθε απόγευμα στις 6μμ σε όλες τις πλατείες της χώρας!



















Ευχαριστούμε θερμά το argyroula.wordpress.com για την παραχώρηση μεγάλου μέρους των φωτογραφιών που φιλοξενούμε σήμερα.


 Video via Alterthess

 
View Χάρτης Αγανακτισμένων Ελλήνων in a larger map


Μάθετε περισσότερα για τους Αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου στο www.aganaktismenoi-thess.blogspot.com 

  go-on-ssip.blogspot.com