Οι Αγανακτισμένοι πολίτες του Βερολίνου στη Θεσσαλονίκη/μέρα 13η picts/video




Μια ήσυχη βραδιά ήταν η χθεσινή στην πόλη της Θεσσαλονίκης... Μετά από την μεγαλειώδη βραδιά της Κυριακής των 40 και πλέον χιλιάδων, ο κόσμος κάθισε στο σπίτι του για να αναπτερώσει τις δυνάμεις του και μόνο οι περίπου 2000 ''φύλακες του Πύργου'' βρέθηκαν στην συγκέντρωση της Δευτέρας.

 Μικρο ένταση προκλήθηκε πριν την εκκίνηση της συνέλευσης όταν εκπρόσωποι των σωματίων ζητούσαν επίμονα για ακόμη μια φορά να μπορούν να φέρουν τα ενυπόγραφα πανό τους  στον χώρο του Λευκού Πύργου. Υπενθυμίζουμε πως έχει ψηφιστεί κάλεσμα που προσκαλεί όλους τους εργαζομένους των σωματείων σαν ατομικότητες πέρα από κομματικές και άλλες ταυτότητες να έρθουν με ανυπόγραφα πανό..

Εικόνα από το πηγαδάκι του "διαπληκτισμού"


Όπως χαρακτηριστικά κάποιος ανέφερε στη συνέλευση δεν θέλουμε την ηγεσία και τα πανό αλλά  τον κόσμο που αποτελεί τα σωματεία, αν τα 600 περίπου σωματεία, κινήσεις πολιτών κτλ που υπάρχουν στην πόλη  φέρουν τα πανό τους, θα είναι περισσότερα από τους παρευρισκομένους ενώ απέστειλε και μήνυμα στα προεδρία των σωματείων να προσκαλούν όλο τον κόσμο που αποτελούν τα σωματεία και όχι να έρχονται μόνοι τους για τα μάτια του κόσμου κάνοντας απλά δυναμικές τοποθετήσεις επί του μικροφώνου...


Ιδιαίτερα ευχάριστη στιγμή ήταν αυτή στην οποία οι Αγανακτισμένοι πολίτες του Βερολίνου απέστειλαν χαιρετισμό στην συνέλευση.




 Να επισημάνουμε πως στον χώρο του Λευκού Πύργου από προχθές ξεκίνησε την λειτουργία του μικρός κινηματογράφος κάτι πολύ σημαντικό κυρίως για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που δεν έχουν την δυνατότητα περιήγησης στο διαδίκτυο. 


Εχθές όσοι παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ Deptocrachy, όπως και συνέντευξη του συνταγματολόγου κ. Κασιμάτη.



Για σήμερα όπως σχεδόν και για κάθε μέρα η ομάδα προώθησης έχει οργανώσει ομάδες διανομής πληροφοριακού υλικού σε κεντρικές πλατείες της πόλης. Αξίζει να αναφερθεί πως για αύριο έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση με πορεία και διαμαρτυρία σε καταστήματα τραπεζών τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σήμερα.

  Υπενθυμίζουμεπως στις 4μμ Ανοιχτή Ομάδα σε όποιον θέλει να συμμετέχει, που να καταλήξει μετά απο ανταλαγή απόψεων, σε συγκεκριμένη πρόταση όσον αναφορά την οργάνωση της συνέλευσης και τη διαδικασία λήψεων αποφάσεων.


Αυτό που αξίζει πραγματικά είναι η συμμετοχή και μόνο! 
Κάθε μέρα στις 6μμ σε όλες τις πλατείες της χώρας, όσο περισσότεροι τόσο πιο δυνατοί!!!






Το ανταλλακτικό παζάρι



















Μάθετε περισσότερα για τους Αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου στο www.aganaktismenoi-thess.blogspot.com