Η πρώτη κρεμάλα και στη Θεσσαλονίκη! 11η ημέρα - picts


 Το πρώτο ομοίωμα κρεμάλας αναρτήθηκε σε δέντρο στην πλατεία του Λευκού Πύργου τελικά απο Αγανακτισμένους Πολίτες της πόλης...
Κατά τα άλλα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η χθεσινή μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Σε μια πανέμορφη μέρα από απόψεως καιρού ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και πλημμύρισε την πλατεία του Λευκού Πύργου.Ίσως βοήθησε και η έκθεση βιβλίου που ξεκίνησε παραπλεύρως επί της παραλιακής από προχτές. Κόσμος όλων των ηλικιών, έφηβοι, νέοι, μεγαλύτεροι, άνθρωποι 3ης ηλικίας ήταν εκεί...
  
Νέα διάταξη στον χώρο της συγκέντρωσης,  το νέο ανταλλακτικό παζάρι και ένα μεγάλο σκάκι έχουν πάρει το μέρος τους στην πλατεία του Λευκού Πύργου.


Στα πηγαδάκια ακούγονταν το όνομα του κ. Μπουτάρη και το πως εκδιώχθηκε από τον χώρο μια μέρα πριν. Από αυτά που ακούστηκαν ο κ. Μπουτάρης αρνήθηκε την παροχή ρεύματος στους Αγανακτισμένους 2 ημέρες πριν και ίσως αυτό εξαγρίωσε το πλήθος που όμως από πληροφορίες δεν ήταν περισσότεροι από 80 αυτοί που τον αποδοκίμασαν.

Στο ενδιάμεσο της χθεσινής συνέλευσης αξίζει να τονίσουμε πως υπήρξε μια διακοπή ρεύματος για 30 λεπτά περίπου κάτι που αγανάκτησε περισσότερο τον κόσμο που είχε μαζευτεί.

Μετά από την συνέλευση ακολούθησε πορεία στα μπαράκια της Βαλαορίτου όπου με κατσαρολικά, τουμπελέκια και σφυρίχτρες το πλήθος κάλεσε τον κόσμο να κατεβεί στον Λευκό Πύργο κυρίως σήμερα που είναι και η Πανευρωπαϊκή ημέρα των Αγανακτισμένων.

Δείτε στον πίνακα ανακοινώσεων το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων  για σήμερα...


Καλή δύναμη σε όλες τις πλατείες για ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό Αντάμωμα!


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΣ 3/6/2011

Δράσεις εντός

Να μην φεύγουμε από την πλατεία για να πηγαίνουμε στις διαδηλώσεις των κομμάτων διότι είμαστε άλλο πράγμα.


Προβολή της ταινίας «Σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» με τον Θανάση Βέγγο.


Να μαζευτούνε όσα άτομα θέλουν να βοηθήσουν να κατέβουν στον Λευκό Πύργο άτομα με αναπηρία. (διατίθεται τηλέφωνο συνεννόησης)


Να υπάρχει σειρά προτεραιότητας για όσους δεν έχουν μιλήσει.


Να γίνεται μια δράση την ημέρα και όχι αντιπαραθετικά με άλλες.


Να στήσουμε ραδιοφωνικό σταθμό.


Η ομάδα προώθησης να μοιράζει το κείμενο μας και στα λεωφορεία.


Να κληθούν ο κύριος Κασιμάτης και ο κύριος Καζάκης για να μας μιλήσουν και να μας ενημερώσουν για το πώς μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος και για την δανειακή σύμβαση.


«Η συνέλευση αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου είναι ανοιχτή σε κάθε εργαζόμενο ,από κάθε σημείο, να συμμετέχει ο ίδιος στις συζητήσεις ,στις αποφάσεις και τις δράσεις και δεν επιθυμεί οι εκπρόσωποι των σωματείων να συμμετέχουν με εκπρόσωπο συνδικαλιστή τους.»


Να απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα (ως Συνέλευση Λευκού Πύργου) προς τις βάσεις των σωματείων ,που αναφέρονται σε Δημόσιους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, που δεν θέλουμε να ιδιωτικοποιηθούν. Να ανοίξουν αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις βάζοντας σαν θέμα την μετάβαση από τον κρατικό στον κοινωνικό έλεγχο.


Την Κυριακή 5/6 να μην γίνει συνέλευση αλλά όπως γίνεται και στην Αθήνα, η συγκέντρωση μας να έχει συνθηματικό και μουσικό χαρακτήρα.


Η απόφαση για τις υπογραφές για δημοψήφισμα θα πρέπει να υλοποιηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η ομάδα για το δημοψήφισμα να αναλάβει να κοινοποιήσει σε όλες τις συνελεύσεις και να πάρει πρωτοβουλίες για παρεμβάσεις στον δρόμο. Να προτείνουμε σε όλες τις πλατείες ,να υιοθετηθεί το αίτημα για δημοψήφισμα στο Μνημόνιο, από κοινού. Να σταλεί το κείμενο μας σε όλες τις πλατείες.


Με βάση την χθεσινή απόφαση για πορεία στην Βαλαωρίτου το Σάββατο 4/6, προτείνεται να τελειώσει η συνέλευση και η ψηφοφορία στις 22:00 και να φύγουμε από την παραλία με προορισμό την Βαλαωρίτου.Δράσεις εκτός


Να οργανωθεί την Τετάρτη 8/6, το πρωί στις 12:00 μέρα διαμαρτυρίας ,έξω από τα υποκαταστήματα τραπεζών, όπου θα μοιράζουμε ένα μικρό κείμενο που θα αποκαλύπτει τον ρόλο του τραπεζικού συστήματος. Να επιλέξουμε δέκα υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο και να φτιάξουμε μικρά πανό ή πλακάτ. Να δημιουργηθεί ομάδα για να γραφεί το κείμενο και να οργανωθεί καλύτερα η δράση.


Σε κάθε συνέλευση ανά δυο ώρες, να γίνεται διάλλειμα, να βγαίνουμε στον δρόμο και να μοιράζουμε κείμενα στους οδηγούς.


Να γίνει προβολή του κινήματος ως μέρος του λαού και όχι ως περιθωριοποιημένης ομάδας. Να γίνει συζήτηση σχετικά με το πώς μπορεί να πραγματωθεί αυτό.


Μπλοκάρισμα της οικονομίας


Απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες. Σε μια εβδομάδα δράσης να αποσύρουμε ένα συγκεκριμένο ποσό.


Απεργία πληρωμών σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ)


Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του κράτους και της Εκκλησίας, στην Θεσσαλονίκη, που είτε είναι εγκαταλελειμμένα είτε είναι κλειστά, με στόχο την κοινωνική δήμευση.


Διοργάνωση δημόσιας πολιτικής δίκης σε συνεργασία με όλους τους Αγανακτισμένους της Ελλάδας σε όλα τα θεσμικά επίπεδα ευθύνης των ενόχων.


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 3/6/2011

https://docs.google.com/document/pub?id=1CEY1qi7m3F1MZwWkgIOZhZvbotiJj7Reup02fCOY0IM