Εντονη κινητικότητα αναπτύσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στους κόλπους τη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, καθώς εν όψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, τουλάχιστον δέκα βουλευτές δηλώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι σκέφτονται σοβαρά να παραιτηθούν από το αξίωμα!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον οι μισοί εξ αυτών είναι μεταξύ των 16 που υπέγραψαν την επιστολή προς τον Γ. Παπανδρέου με την οποία ζητούσαν να προηγηθεί της έγκρισης του κυβερνητικού σχεδίου αναλυτική συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής και τα όργανα του κόμματος. Αλλες πληροφορίες επισημαίνουν ότι ορισμένοι από όσους συζητούν την προοπτική οικειοθελούς αποχώρησή τους από την πολιτική, εκλέγονται σε περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν μπορούν...
Οσοι σκέφτονται κατ' αυτόν τον τρόπο λένε σε συναδέλφους τους ότι δεν μπορούν ν' αντέξουν το βάρος της ευθύνης να υπερψηφίσουν ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία, κι από την άλλη «να χρεωθούν» ότι «έριξαν» την κυβέρνηση του τόπου στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής περιόδου. Η παραίτηση - σημειώνουν- είναι μια αξιοπρεπής πολιτικά και ηθικά στάση, καθώς και τα μηνύματα της προσωπικής τους διαφωνίας θα στείλουν και θα δώσουν τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να προχωρήσει, διατηρώντας στο ακέραιο τις δυνάμεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενώ αναλαμβάνουν οι ίδιοι αποκλειστικά το σκληρό τίμημα των αντιρρήσεων τους.

Στη βάση των προθέσεων που εκδηλώνουν έχουν αρχίσει μάλιστα να κυκλοφορούν σενάρια σύμφωνα με τα οποία όσοι επιλέξουν τελικά να παραιτηθούν δεν αποκλείεται σε επόμενο χρόνο να συσπειρωθούν γύρω από μια νέα πολιτική κίνηση που θα έχει πιθανώς τα χαρακτηριστικά ομίλου διαλόγου ή ενός φόρουμ προβληματισμού. Ωστόσο, το πρέσινγκ από το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους είναι στενό.

ΑΝΝΙΤΑ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ