Sex - Πρόωρη εκσπερμάτιση



Aν και αντικειμενικά ο χρόνος της σεξουαλικής επαφής δύο συντρόφων είναι απολύτως... 

υποκειμενικός και εξαρτάται από τη σχέση που έχουν μεταξύ τους, δηλαδή πόση διέγερση και ηδονή προκαλεί και προσφέρει ο ένας στον άλλο, η γρήγορη εκσπερμάτιση είναι ένα πολύ συχνό σεξουαλικό πρόβλημα στους άντρες, που επηρεάζει την ερωτική επαφή πολλών ζευγαριών.
Ο κ. Σταμάτης Παπαχαρίτου εξηγεί πως το πρόβλημα αυτό απασχολεί έως και το 40% των αντρών, κάτι που συμφωνεί και με τις μελέτες που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο...


Είναι όντως «πρόωρη»;

Ο όρος «πρόωρη εκσπερμάτιση» περιγράφει την κατάσταση εκείνη όπου ένας άντρας εκσπερματώνει (τελειώνει) πολύ γρήγορα. Στην πιο σοβαρή και σχετικά σπάνια μορφή της ο άντρας εκσπερματώνει προτού καν συμβεί οποιοσδήποτε άμεσος ερεθισμός του πέους, απλώς και μόνο κάνοντας μια σεξουαλική σκέψη. Τις περισσότερες φορές ο άντρας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα εκσπερματώνει είτε κατά την είσοδο του πέους στον κόλπο είτε λίγο μετά. Σε όλες τις σημαντικές μελέτες της τελευταίας 15ετίας ωστόσο διατυπώνονται πολλές διαφορετικές απόψεις, με κριτήριο πάντα τη διάρκεια της επαφής που έχει προηγηθεί. Πότε ο χρόνος της εκσπερμάτισης θεωρείται φυσιολογικός; Άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως η εκσπερμάτιση είναι φυσιολογικό να συμβεί όταν η επαφή έχει διαρ-κέσει τουλάχιστον ένα λεπτό και άλλοι όταν έχει κρατήσει έως 7 λεπτά, γεγονός που δείχνει τη διαφορά στις απόψεις.

Οι «ένοχοι» παράγοντες

Οι πιο συχνές αιτίες οι οποίες και εμποδίζουν τον άντρα να μάθει από την αρχή της σεξουαλικής του ζωής να ελέγχει την εκσπερμάτισή του είναι το άγχος, η ενοχή αλλά και τα αισθήματα κατωτερότητας όσον αφορά στην αξία του ως εραστή.
Οι ειδικοί ερευνητές σήμερα υποστηρίζουν πως ο τρόπος ζωής του άντρα, οι αυξημένες υποχρεώσεις, η κούραση αλλά και η προσωπικότητα της συντρόφου του, η σχέση του μαζί της, ο φόβος του μήπως δεν καταφέρει να την ικανοποιήσει και την χάσει ενοχοποιούνται είτε για την εμφάνιση είτε για τη διατήρηση του προβλήματος. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ωστόσο η κατάσταση μπορεί να οφείλεται και σε οργανικές ασθένειες ή παράγοντες.

myworld.gr