Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Purdue στις ΗΠΑ μετατρέπουν θαλασσινό νερό σε ενεργειακό υδρογόνο και πόσιμο νερό

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue βρίσκονται στα πρόθυρα της δημιουργίας ενός νέου είδους τεχνολογίας που δεν μετατρέπει απλώς το μη πόσιμο νερό σε πόσιμο αλλά ταυτόχρονα αποσπάει το υδρογόνο για να παραχθεί ηλεκτρισμός. Η νέα τεχνολογία περιστρέφεται γύρω από ένα κράμα αλουμινίου και η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι αυτή η νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να φέρει πόσιμο νερό και  ενέργεια σε φτωχά χωριά σε ολόκληρο το κόσμο...
Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Jerry Woodall, ένας διακεκριμένος καθηγητής στα τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και των Μηχανικών Υπολογιστών αντίστοιχα. Μιλώντας στην εφημερίδα Science Daily  δήλωσε ότι με τη βύθιση του νέου κράματος (το οποίο περιέχει αργίλιο, γάλλιο, ίνδιο και κασσίτερο) στο νερό, μπορεί να δημιουργηθεί μια αυτόματη αντίδραση που διασπάει το νερό σε μόρια υδρογόνου και οξυγόνου. Το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση συσσωρευτών, ενώ ταυτόχρονα παράγεται καθαρό και πόσιμο νερό με τη μορφή ατμού.

Η τεχνολογία λειτουργεί ακόμη και με θαλασσινό νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πλοία και θαλάσσια σκάφη σε όλο τον κόσμο για να παρέχεται πόσιμο νερό για τους ναυτικούς. Βέβαια ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ο Woodall πιστεύει ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να μετατρέψει τα χωριά, των οποίων οι κάτοικοί τους δεν έχουν νερό και ηλεκτρισμό στα σπίτια τους, σε ένα ενεργειακό δίκτυο.