H Ισπανία διαδηλώνει! Εμείς ;;; - Video

Χιλιάδες διαδηλωτές οργισμένοι για την οικονομική κρίση της Ισπανίας και την εκτίναξη στο ποσοστό ανεργίας αψήφησαν την απαγόρευση από τις αρχές της Μαδρίτης και προχώρησαν σε μαζικές διαδηλώσεις ενόψει των τοπικών εκλογών το Σαββατοκύριακο...


Οι διαδηλωτές έχουν στρατοπεδεύσει στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης Puerta del Sol όπως ‘έκαναν και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, από το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ανταποκρινόμενοι στο.....
κάλεσμα από κοινωνικά δίκτυα και από το δίκτυο Πραγματικής Δημοκρατίας. Μερικοί έχουν ορκιστεί να παραμείνουν επιτόπου μέχρι τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές την Κυριακή.
Αν αστυνομία προσπαθήσει να μας απομακρύνει «εμείς θα καθίσουμε, όλα θα είναι ειρηνικα και, αν είμαστε τελικά διάσπαρτοι τότε θα επανέλθουμε αύριο» είπε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών, ο Χουάν Ρούμπιο.


Ωστόσο, οι εκλογικές αρχές της περιφέρειας της Μαδρίτης αρνήθηκαν επίσημο αίτημα από τους διοργανωτές για διαδήλωση στην Puerta del Sol από τις 8:00 μμ (1800 GMT), της Τετάρτης. Το αίτημα δεν είχε υποβληθεί μαζί με 24 ώρες νωρίτερα, όπως απαιτείται από το νόμο και η διαδήλωση «θα μπορούσε να επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία και την ελευθερία των πολιτών με δικαίωμα ψήφου», είπε εκπρόσωπος της εκλογικής αρχής στην περιοχή.
Περίπου 15 οχήματα της αστυνομίας έλαβαν θέσεις εντός και γύρω από την πλατεία την Τετάρτη το βράδυ αλλά η αστυνομία δεν έλαβε κανένα μέτρο και η παρουσία της μειώθηκε αργότερα. Μέχρι τα μεσάνυχτα, οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές είχαν άρχισαν να διαλύονται όταν ξεκίνησε η βροχή.
Εκατοντάδες πολίτες αψήφησαν παρόμοιες απαγορεύσεις στις πόλεις του νότου Γρανάδα και της Σεβίλλη, μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Διαμαρτυρίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια, τη Σαραγόσα και την Πάλμα της Μαγιόρκα.
Η οικονομική κρίση στην Ισπανία
Το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία «χτύπησε» το 21,19 % κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το υψηλότερο ποσοστό στο βιομηχανοποιημένο κόσμο. Για τους νέους η κατάσταση είναι ακόμα πιο απελπιστική: πλήττονται σε ποσοστό 44,6 % τα άτομα κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Φεβρουάριο.
«Να πληρώσουν οι ένοχοι την κρίση» έγραφαν τα πλακάτ των διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα όπως «Το αποκαλούν αυτό Δημοκρατία, αλλά δεν είναι». Οι κυρίως ειρηνικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίση στην Ισπανία, κατά των πολιτικών εν γένει αλλά και της διαφθοράς. «Είναι ένα νέο κίνημα που είναι υπό δημιουργία ακόμα, συλλέγουμε ακόμα ιδέες. Οργανώνουμε συνάξεις για την κοινωνική αλλαγή» εξηγεί ο Χουάν Ρούμπιο.


Οι διαμαρτυρίες φαίνεται να έχουν πιάσει εξ απίνης τα πολιτικά κόμματα στην Ισπανία. Σύμφωνα με την El Pais, ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκο Θαπατέρο του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι «ανήσυχος» από τις διαδηλώσεις, καθώς φοβάται ότι θα επηρεαστούν οι ψηφοφόροι της αριστεράς και θα εγκαταλείψουν το κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές.
Το Σαββατοκύριακο οι δημοσκοπήσεις έδειξαν δυσοίωνες προβλέψεις για τους Σοσιαλιστές καθώς οι ψηφοφόροι φέρονται να τους τιμωρούν για το χειρισμό της κυβέρνησης στην οικονομική κρίση, καθώς και για τα επώδυνα μέτρα λιτότητας.
Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι, που εμφανίζεται να αποκομίζει σημαντικά οφέλη από τις εκλογές, είπε ότι θα μπορούσε να καταλάβει τα κίνητρα των διαδηλωτών. Το ποσοστό ανεργίας των νέων είναι «φοβερό» και απαράδεκτο σε μια χώρα όπως η Ισπανία, είπε. 


\
 http://ksipnistere.blogspot.com/