«Όχι» του Ιρλανδού πρωθυπουργού στην αύξηση φόρων

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, με δηλώσεις του επέμεινε ότι η επιβολή υψηλότερων εταιρικών φόρων δεν μπορεί να αποτελούν μέρος μιας συμφωνίας με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Παράλληλα τόνισε ότι θα ασκήσει πίεση για να μειωθούν τα επιτόκια του πακέτου σωτηρίας από τη χρεοκοπία, της Ιρλανδικής οικονομίας, από την τρόικα....

Ο Κένι ανακοίνωσε ότι μια συμφωνία έχει ήδη επιτευχθεί επί των αρχών, για να μειωθεί κάτω από τα σημερινά επίπεδα του 6% το επιτόκιο του δανείου σωτηρίας των 85 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκρίνει η ΕΕ και το ΔΝΤ, στην Ιρλανδία, αλλά όπως δήλωσε οι τελικές λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Πορτογαλίας για το δικό της οικονομικό πακέτο σωτηρίας από το δημοσιονομικό χρέος.
 
"Κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε ότι οι χώρες-μέλη, που έχουν λάβει το οικονομικό πακέτο βοηθείας, θα μπορούσαν να μειώσουν το επιτόκιο δανεισμού με το οποίο είχαν αρχικά χρεωθεί ", τόνισε ο Κένι στο συνδρομητικό κανάλι του πρακτορείου Ρόιτερ.
 
Παράλληλα όμως απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού να εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης των εταιρικών φόρων.
Χρειαζόμαστε επενδύσεις, χρειαζόμαστε δουλειές, είπε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός και τόνισε ότι σε αυτό το επίπεδο δεν διαπραγματεύεται.

www.newsbomb.gr 
amanpoiare.blogspot.com