Ο κόσμος φεύγει μπροστά…


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών στο αυθόρμητο κάλεσμα μέσω facebook των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα»...

Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και τις παρακείμενες οδούς, σε μια “σιωπηλή” διαμαρτυρία εναντίον των μέτρων και του ΔΝΤ.
Απλοί, “καθημερινοί” άνθρωποι και πάρα πολλοί νέοι. Χωρίς κομματικά αλλά και πολιτικά συνθήματα, πλακάτ και σημαίες. Μόνο ελληνικές σημαίες. Πειθαρχημένοι αλλά και αγανακτισμένοι. Κυρίαρχο στοιχείο οι παρέες, αφού έτσι κατεβήκαν στο Σύνταγμα, ο ένας το διάβασε στο διαδίκτυο και το είπε στους φίλους του.
Συνθήματα:

«Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Ώρα να φύγετε» στα ισπανικά, απάντηση στο “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!
«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»,
«Δεν σας θέλει ο λαός, το μνημόνιο και μπρος»
«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία»,
«Κλέφτες-κλέφτες»
«Η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».
Κάποια στιγμή τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάθε τόσο διαδηλωτές φασκέλωναν τη Βουλή!
Λίγες αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν το κτίριο της Βουλής και μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο. Κάποιους που πήγαν να προκαλέσουν εξτρέμ καταστάσεις τους απομάκρυνε ήσυχα ο κόσμος.
Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Σε εξέλιξη συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, με περισσότερους από 5.000 πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Λευκό Πύργο, χωρίς  πανό
«Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ» και «ξεσηκωθείτε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση. Στις επτά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις έντεκα το βράδυ.
Σιωπηλή διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Στους 7.000 εκτιμάται ότι έφθασε ο αριθμός των Πατρινών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ήταν νέοι και νέες, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν στην πλατεία μαζί με τις οικογένειές τους.
Στο Βόλο χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην παραλία της πόλης, έξω από το κτίριο «Παπαστράτου».

Εκατοντάδες Λαρισαίοι, άρχισαν σταδιακά να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και έμειναν μέχρι αργά, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο. Όσοι συγκεντρώθηκαν στο Ρέθυμνο, επεσήμαναν πως βρέθηκαν όλοι μαζί «χωρίς να ξέρουμε αν αυτό θα καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα όμως υπάρχει η ανάγκη να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας πως μπορούμε να αγωνιστούμε και να αντιδράσουμε και με άλλους τρόπους πέρα των γνωστών και άχαρων».
Οι διοργανωτές έχουν διευκρινίσει ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».
Μεγάλη είναι και η συγκέντρωση στο Ηράκλειο, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής.
Πάνω από 1.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην Πλατεία Αγοράς τωνΧανίων, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται. “Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά”, τόνισαν.

Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, περίπου 300 άτομα, κυρίως νέοι, ντυμένοι με μαύρα ρούχα πραγματοποιούν σιωπηλή διαμαρτυρία, ενώ στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα 2.000, ενώ πολίτες εξακολουθούν να συρρέουν στο σημείο.
Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook  και το Twitter και αποτελούν κινήσεις πολιτών, χωρίς κομματικές ταυτότητες.

 www.antinews.gr