Οι τροφές που "κλείνουν" το στομάχι

Ποιος είπε πως χρειάζεται χειρουργείο για να «δέσει» κανείς το στομάχι του; Η φύση δίνει ξανά τη λύση, με τις τροφές που γίνονται τρόπον τινά «γαστρικός δακτύλιος» βοηθώντας στο αδυνάτισμα...
Μήλα, φύκια, ακόμα και η κανέλλα μπορούν να λειτουργήσουν ως γαστρικοί δακτύλιοι της φύσης!


Μήλα


Κατά την πέψη τα μήλα παράγουν την ορμόνη GLP-1, η οποία στέλνει σήματα στον εγκέφαλο που τον πείθει ότι το στομάχι είναι κορεσμένο από φαγητό. Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε μήλο πριν από κάθε γεύμα καταναλώνουν 15% λιγότερες θερμίδες.





Κόκκινες πιπεριές

Η καψακαΐνη, η ουσία που ευθύνεται για το κάψιμο που προκαλεί η πιπεριά, αποδείχθηκε ότι μειώνει τις λιγούρες, ενώ αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας. Μάλιστα αυτή η επίδραση συναντάται σε μεγαλύτερο βαθμό σε όσους δεν είναι συνηθισμένοι στα καυτερά φαγητά.




Φύκια

Ολλανδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι προσθέτοντας φύκια στην καθημερινή διατροφή μπορεί κάποιος να μειώσει τις επιθέσεις πείνας κατά 30%. Επίσης βοηθούν όσους κάνουν δίαιτα να νιώθουν χορτασμένοι περισσότερη ώρα μετά το γεύμα τους. Ειδικά τα φύκια σε υγρή μορφή, όταν φτάνουν στο στομάχι, μετατρέπονται σε γέλη, η οποία επιβραδύνει το άδειασμα του στομάχου.





Πράσινο τσάι

Τρεις με έξι κούπες πράσινο τσάι την ημέρα επιταχύνουν κατά 40%τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα καίει την ενέργεια των κυττάρων, ενώ αυξάνουν τον ρυθμό καύσης και του λίπους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό γίνεται από το συνδυασμό της καφεΐνης και των φλαβονοειδών, είτε το τσάι πίνεται κρύο είτε ζεστό.






Αβγά

Σύμφωνα με δημοσίευση στο Journal of the American College of Nutrition, δύο αβγά για πρωινό έχουν ως αποτέλεσμα να κατανναλώνουμε στη συνέχεια της ημέρας λιγότερες θερμίδες.





Λεμόνια

Η πηκτίνη που περιέχουν καταπολεμά το λίπος που αποθηκεύεται στο σώμα και επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης, με αποτέλεσμα να επικρατεί περισσότερη ώρα η αίσθηση κορεσμού.





Κανέλα


Σκανδιναβική έρευνα έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ρυζόγαλο με τρία γραμμάρια κανέλα παρήγαγαν στη συνέχεια λιγότερη ινσουλίνη, την ορμόνη δηλαδή που μετατρέπει το επιπλέον σάκχαρο σε λίπος.







espressonews.gr

 10me3.blogspot.com