Το σεξ μια ευχάριστη νότα!

Η επιθυμία για ερωτική συνεύρεση υπάρχει όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και σε όλο το ζωικό βασίλειο.
Έχουμε δει πολυάριθμες φορές σε ντοκιμαντέρ ότι, ανάλογα με το είδος του ζώου, το αρσενικό έχει συγκεκριμένη τακτική για να προσεγγίσει και να θέλξει το αντίστοιχο θηλυκό, όμως όποια τακτική κι αν ακολουθήσει το κάθε ζώο, το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι το ίδιο, πυγμή και δυναμικότητα...



Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε εμάς τους ανθρώπους. Προκειμένου να κατακτήσουμε ερωτικά κάποιον, αναδεικνύουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πέρα από το συναίσθημα ευφορίας και αυτοπεποίθησης που έχουμε, η σεξουαλική επιθυμία μάς αναγκάζει να φροντίζουμε την εμφάνισή μας και να κοινωνικοποιούμαστε. Αυτή η ερωτική προδιάθεση μας κρατάει νέους και ζωντανούς. Αν βέβαια η ερωτική συνεύρεση είναι πιο συχνή, τα αποτελέσματα είναι πιο ευεργετικά, καθώς ενδιαφερόμαστε σε συχνότερη βάση για την εικόνα του εαυτού μας, έχουμε περισσότερη όρεξη για δουλειά και καλύτερη απόδοση αλλά και λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης και μοναξιάς.
Πέρα, λοιπόν, από τον σκοπό της αναπαραγωγής, το σεξ στη ζωή μας είναι «τα μαγικά γυαλιά», για να βλέπουμε τη μονότονη καθημερινότητά μας να αποκτά μία ευχάριστη νότα και νόημα.
typos.com.cy
www.thiliko.com