Athens Video Art Festival

Το Athens Video Art Festival (AVAF) είναι το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς.

Αποτελώντας τον πλέον επιτυχή θεσμό σε επίπεδο ψηφιακών τεχνών και εκπαίδευσης, όπως επιβεβαιώνει η 6χρονη επιτυχής διεξαγωγή του και συνεχίζοντας την πορεία του στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στις 20 – 22 Μαΐου 2011, για την έβδομη διοργάνωση του...



Το Athens Video Art Festival έχει κερδίσει την υποστήριξη περισσότερων από 8.500 νέων καλλιτεχνών από 58 χώρες από όλο τον κόσμο, κάνοντας την χώρα μας υπερήφανη και αναδεικνύοντας τη διοργάνωση ως μια από τις μεγαλύτερες και πλέον συμμετοχικές, τόσο ως προς την επισκεψιμότητα με περισσότερους από 75.000 επισκέπτες, όσο και ως προς την συμμετοχικότητα, έχοντας αναπτύξει μια database έργων δημιουργών η οποία ξεπερνάει τα 14.500 έργα από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας

Στα πλαίσια του προγράμματός του είχε τη χαρά να παρουσιάσει σειρά αφιερωμάτων σε μερικές από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του κόσμου των τεχνών, όπως ο Nam June Paik, ο Bill Viola, ο Bill Vorn κι ο Andy Warhol, σε συνεργασία με διεθνείς και εγχώριους φορείς. Καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα μέσω του ετήσιου καλέσματος συμμετοχής για τις επτά κατηγορίες του προγράμματος του (Video Art – Video Installations – Installation Art – Animation – Digital Image – Performance Art – Web Art), συνθέτοντας μία πλατφόρμα διαλόγου ανάμεσα σε όλες τις εκφάνσεις του ψηφιακού πολιτισμού.

Ακολουθώντας το διάσημο quote «The future is now» του Κορεάτη δημιουργού Nam June Paik, η φετινή διοργάνωση του Athens Video Art Festival προκρίνει τον διαρκή επαναπροσδιορισμό θέσεων, στόχων κι αξιών της καθημερινότητας προσκαλώντας τόσο τους καλλιτέχνες όσο και το κοινό να συνυπάρξουν ως συνοδοιπόροι σε ένα ιδιότυπο ταξίδι προς το μέλλον.

Στα πλαίσια του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστούν περισσότερα από 250 έργα από τις επτά επίσημες κατηγορίες του θεσμού, Video Art – Video Installations – Installation Art - Animation – Digital Image – Performance Art – Web Art, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ένα από τα πιο ρηξικέλευθα καλλιτεχνικά ρεύματα, το FLUXUS, μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο «Fluxus is an attitude».

Συνεχίζοντας, παρουσιάζει μια νέα ενότητα υπό τον τίτλο «Believe The Hype», θέλοντας να αναδείξουμε τους καλύτερους ανερχόμενους καλλιτέχνες από των ευρύτερο χώρο της new media art σκηνής, αλλά και (12) δώδεκα κορυφαία διεθνή Φεστιβάλ, με αποκλειστικό υλικό και επίσημους προσκεκλημένους, δίνοντας ένα δυνατό στίγμα της πόλης μας στον παγκόσμιο χάρτη.

Τέλος με στόχο τη συνέχεια και την επικοινωνία ανάμεσα στα συστατικά στοιχεία της τέχνης αλλά κι οδηγό τη φράση «Music is the healing force of the universe», το Athens Video Art Festival 2011 εντάσσει στο πρόγραμμά του ένα εντυπωσιακό μουσικό line – up από εγχώρια αλλά και διεθνή ονόματα με δύο μουσικά stages εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα δεύτερο, inner stage, έτσι ώστε να προσφέρουμε στο ευρύ κοινό τον Μάιο στην Αθήνα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τη δυνατότητα να ζήσει μια πραγματικά ξεχωριστή πολυδιάστατη εμπειρία.


Music Acts:

Stage 1 09:30 – 12:00 Εξωτερικοί Χώροι - Jumping Fish Live

Οι Hussle Club θα είναι οι headliners του Jumping Fish Stage της COSMOTE το Σάββατο 21 Μαΐου, για ένα αποκλειστικό live κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη ενώνοντας την εγχώρια εναλλακτική σκηνή με αυτή της απέναντι όχθης του Ατλαντικού.

Παρασκευή: Σάββατο: Κυριακή:

> His majesty king of Spain > Trap > No Profile
> Papercut > George Gaudi > Sillyboy
> Hussle Club (NYC)


Stage 2 12:00 – 02:30 Δ7 «Music is the healing force of the universe»

Στοχεύοντας στην μεγαλύτερη ολοκληρωμένη εμπειρία σε κοινό και καλλιτέχνες παρουσιάζεται ένα ξεχωριστό μουσικό line – up, εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά ένα δεύτερο – inner stage.

Παρασκευή: Σάββατο: Κυριακή:

> Manekinkod (GR) > Joalz (GR) > Stormfield (UK)
> Korekess (UK) > Paul White > Young Montana (UK)
& Purple Brain (UK)


Info:
Ώρες λειτουργίας: 15:30 – 02.30 π. μ.
Είσοδος: 7 Ευρώ
5 Ευρώ (Φοιτητικό)

Πρόσβαση:
Τρόλεϊ: Νο 21 (από Ομόνοια)
Λεωφορεία ΟΑΣΑ: στάση «Φωταέριο» (035, 049, 811, 815, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031)
Ηλεκτρικός: στάση «Θησείο»
Μετρό: στάση «Κεραμεικός»

Σύντομη περιγραφή περιεχομένου Athens Video Art Festival 2011

Ακαδημαϊκές Παρουσιάσεις | 20 – 22 Μαΐου:

• Αφιέρωμα AVAF 2011: FLUXUS , «Fluxus is an attitude» | Αίθουσα Δ2

(Σε συνεργασία: Electronic Arts Intermix)
Αναγνωρίζοντας τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα και στα πλαίσια της σύγκλισης του σήμερα με τις ρίζες των ψηφιακών τεχνών, το AVAF έχει φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του τα μεγαλύτερα αφιερώματα σε κάποιες από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης τέχνης, όπως ο Bill Viola, o Nam June Paik και ο Andy Warhol, αλλά και σε τάσεις που σημάδεψαν την ιστορία της.

Το 2011 είναι η σειρά του FLUXUS, του πιο ριζοσπαστικού ρεύματος της σύγχρονης δημιουργίας, να παρουσιαστεί σε ένα ευρύτερο κοινό.

Με αφετηρία την ετυμολογία του λατινικού ρήματος, το FLUXUS έθετε σα στόχο την περιγραφή της ρευστότητας των συνθηκών ζωής αλλά και την κατάρρευση όλων των στεγανών της παραδοσιακής τέχνης.

Δύο ντοκιμαντέρ και 78 έργα video τέχνης, προσκαλούν το κοινό να διαπιστώσει και
κυρίως να γιορτάσει το εφήμερο στοιχείο της ζωής και την κατάρρευση όλων των στεγανών της παραδοσιακής τέχνης!

- «SOME FLUXUS»
(Larry Miller, 1991, 59 minutes)

- «THE MISFITS – 30 YEARS OF FLUXUS»
(Lars Movin, 1993, 80 minutes)

- «FLUXFILM ANTHOLOGY»
(Nam June Paik, Dick Higgins, Chieko Shiomi, John Cavanaugh, James Riddle, George Brecht, Robert Watts, Yoko Ono, Pieter Vanderbeck, Joe Jones, Erik Andersen, George Maciunas, Jeff Perkins, Wolf Vostell, Albert Fine, George Landow, and Paul Sharits, 1962- 1970, 120 minutes)

• Ισπανική Video Art «Videoarde: My Way. Lessons on local survival» | Αίθουσα Δ2
(Σε συνεργασία: Instituto Cervantes)

• Εγκατάσταση Φοιτητών Fluxus: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης | Αίθουσα Δ4
12 Διεθνή Φεστιβάλ| «Three Days On Earth»| 20 – 22 Μαΐου:
Ενισχύοντας τον διεθνή χαρακτήρα του φιλοξενεί και παρουσιάζει κάθε χρόνο στο ελληνικό κοινό τα πιο πρωτοπόρα και εντυπωσιακά φεστιβάλ από τη διεθνή κοινότητα της κινούμενης εικόνας.
Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, έχοντας σα στόχο να προσφέρει στο Ελληνικό κοινό την ευκαιρία να ξεπεράσει οποιοδήποτε φυσικό και γεωγραφικό περιορισμό «ταξιδεύοντας» στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου φιλοξενεί στο πρόγραμμά του δώδεκα κορυφαία διεθνή φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό και επίσημους προσκεκλημένους, δίνοντας ένα δυνατό στίγμα της πόλης μας στον παγκόσμιο χάρτη.

1. onedotzero Festival (United Kingdom) | Αίθουσα Δ2
(Με την συνεργασία: British Council Athens)
2. Magmart (Italy) | Παρασκευή 20 Μαίου |Αίθουσα Δ10
3. LPM (Italy) | Παρασκευή 20 Μαίου |Αίθουσα Δ10
4. View Fest (Italy) |Παρασκευή 20 Μαίου |Αίθουσα Δ10
5. Cologne OFF (Germany)| Σάββατο 21 Μαίου | Αίθουσα Δ10
6. Alphaville (United Kingdom) | Σάββατο 21 Μαίου | Αίθουσα Δ10
7. Art Screen (Sweden) | Σάββατο 21 Μαίου | Αίθουσα Δ10
8. Danube Video Art Festival (Austria) | Κυριακή 22 Μαίου | Αίθουσα Δ10
9. Fonlad (Portugal) | Κυριακή 22 Μαίου | Αίθουσα Δ10
10. Videoholica (Bulgaria) | Κυριακή 22 Μαίου | Αίθουσα Δ10
Music documentaries Festivals:
11. Nordic Music Doc (Sweden) | Παρασκευή 20 &Κυριακή 22 Μαΐου | Αίθουσα Δ2
12. In Edit Beefeater (Spain) | Σάββατο 21 Μαΐου | Αίθουσα Δ2

Ειδική Ενότητα AVAF 2011 | 20 – 22 Μαΐου:
Τίτλος: «Believe the hype» | Αίθουσα Δ4 – Δ12

Πίσω στο 1988 οι Public Enemy καλούσαν τον κόσμο να αποφεύγει τις φήμες στο «Don’t believe the hype». Εικοσιτέσσερα χρόνια ο προβληματισμός γύρω από τη φήμη που ακολουθεί το έργο ταλαντούχων καλλιτεχνών από ολόκληρο το φάσμα των ψηφιακών τεχνών παραμένει συνεχίζοντας μία πολύχρονη συζήτηση.
Με στόχο την ανάδειξη ανερχόμενων και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών από την παγκόσμια new media art σκηνή συγκεντρώθηκαν έργα, για την καινοτόμα φετινή ενότητα που ακούει στο όνομα «Believe the hype».

Με την ξεχωριστή και καινοτόμα φετινή ενότητα «Believe the hype» αναδεικνύονται οι καλύτεροι ανερχόμενοι καλλιτέχνες από των ευρύτερο χώρο της new media art σκηνής.

Featured artists:
Grape Frogg, Alberto Emiliano, Bram Vanhaeren, Du.st, Justin Maller, Brand Nu, Keiichi Matsuda, Begum Kocum, Daniel Fickle και Hellicar & Lewis, Kimchi and Chips.

Συναυλίες
20 – 22 Μαΐου:
2 Stages

Stage 1| Κεντρική Σκηνή | Εξωτερικοί Χώροι | 21:30 – 12:00
“TO JUMPING FISH LIVE ΣΤΟ ATHENS VIDEO ART FESTIVAL 2011”
Η μουσική στο φετινό Athens Video Art Festival είναι υπόθεση του Jumping Fish της COSMOTE, το οποίο από τις 20 ως τις 22 Μαΐου θα φιλοξενεί στο δικό του stage στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων τα συγκροτήματα που έχει αναδείξει, αλλά και special guests από το εξωτερικό. Το Jumping Fish της COSMOTE προσκαλεί και παρουσιάζει για ένα αποκλειστικό live set από τη Νέα Υόρκη τους Hussle Club, το πενταμελές γκρουπ που αναβιώνει τις θρυλικές εποχές του CBGB και έχει κερδίσει ενθουσιώδεις κριτικές για τα soulful grooves του που παντρεύει με στοιχεία disco, post-punk και glitter και κάνει τη Siouxsie Sioux να χαμογελάει αυτάρεσκα για τα πνευματικά παιδιά της. Οι Hussle Club θα είναι οι headliners του Jumping Fish Stage στο Athens Video Art Festival το Σάββατο 21 Μαΐου, ενώνοντας την εγχώρια εναλλακτική σκηνή με αυτή της απέναντι όχθης του Ατλαντικού.

Από τη σκηνή του Jumping Fish δεν θα μπορούσαν να λείπουν, όμως, και τα συγκροτήματα που έχουν αναδειχθεί από το www.jumpingfish.gr.
Την Παρασκευή 20 Μαΐου, ο His Majesty The King Of Spain (Jumping Fish Ιουνίου 2010 με το τραγούδι “Come On (Pretty Baby)”) και ο Papercut (Jumping Fish Φεβρουαρίου 2011 με το τραγούδι “Black Dog”) θα εμφανιστούν στο Jumping Fish Stage, ενώ το Σάββατο 21 Μαΐου τους Hussle Club θα πλαισιώσουν οι Trap (Jumping Fish Οκτωβρίου 2010 με το τραγούδι “Falling”) και ο George Gaudi (Jumping Fish Νοεμβρίου 2010 με το τραγούδι “Come Again”).
Την Κυριακή 22 Μαΐου, τελευταία μέρα του Athens Video Art Festival, τη σκυτάλη θα πάρουν οι No Profile (Jumping Fish Δεκεμβρίου 2009 με το “The Bitter”) και ο Sillyboy (Jumping Fish Ιανουαρίου 2011 με το “Time Is All Mine”).
Το line-up του Jumping Fish Stage στο Athens Video Art Festival 2011 διαμορφώνεται ως εξής:

• Παρασκευή: His majesty king of Spain (22:00), Papercut (23:00)
• Σάββατο: Trap (21:00), George Gaudi (22:00), Hussle Club (NYC) (23:00)
• Κυριακή: No Profile (22:00), Sillyboy (23:00)

Εσωτερική Σκηνή | Αίθουσα Δ7
Stage 2 | Inner Stage: 00.00 – 02.30 | Αίθουσα Δ7

Τίτλος: «Music is the healing force of the universe»

Στοχεύοντας να προσφέρει τη δυνατότητα μίας ολοκληρωμένης εμπειρίας σε κοινό και καλλιτέχνες το Athens Video Art Festival 2011 παρουσιάζει ένα ξεχωριστό μουσικό line – up, εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά ένα δεύτερο – inner stage.
Την Παρασκευή 20 Μαΐου, το inner stage του Athens Video Art Festival 2011 εγκαινιάζουν δύο από τα πιο υποσχόμενα ονόματα της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής σκηνής. Η Manekinekod (Greece) έχοντας ταξιδέψει σε μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης κι έχοντας στις αποσκευές της το πρόσφατο άλμπουμ «Data» για το βερολινέζικο label Brigade music επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να παρουσιάσει ένα live set με επιρροές από την techno έως τον Ryuichi Sakamoto. Γεννημένος στην Ουαλία, ο Koreless (United Kingdom) έκανε την πρώτη εμφάνισή του το 2010 προκαλώντας τα διθυραμβικά σχόλια των παραγωγών του BBC ως το music act της χρονιάς έρχεται για να ταρακουνήσει το αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά με ένα set που ακροβατεί ανάμεσα στην jazz και τη χορευτική μουσική.

Η δεύτερη ημέρα του Athens Video Art Festival 2011, Σάββατο 21 Μαΐου θα κλείσει με δύο πολυαναμενώμενες εμφανίσεις της φετινής χρονιάς. Το σχήμα των Joalz (Greece) αποτελεί τη σύγκλιση των πολύπλευρων επιρροών των τριών μελών του συγκροτήματος. Ηλεκτρονικά beats από τις κονσόλες του διάσημου DJ και παραγωγού Leon Segka, κιθαριστικά riffs και τα αισθησιακά φωνητικά μίας δυναμικής frontwoman συνθέτουν το ιδανικότερο κολάζ για ένα ανοιξιάτικο party απαιτήσεων. Για όσους αναρωτιούνται τι θα έκαναν οι Beatles εάν στα χέρια τους έπεφταν κονσόλες και laptops, ο - DJ θαύμα - Paul White & the Purple Brain (United Kingdom) σίγουρα αποτελεί την αβίαστη απάντηση. Το Σάββατο 21 Μαΐου η αίθουσα Δ7 θα μετατραπεί σε μηχανή του χρόνου στο μέλλον με ενδιάμεσες στάσεις στο μεταμοντέρνο hip hop.

Τα φετινά music acts ολοκληρώνονται στο Inner Stage την Κυριακή 22 Μαΐου με δύο live κατευθείαν από την underground σκηνή του Λονδίνου. O visual artist Stormfield (United Kingdom) θέλοντας να επενδύσει την εικόνα των videos του ξεκίνησε να πειραματίζεται με το dubstep και την drum ‘n’ bass. Την Κυριακή 22 Μαΐου θα ανέβει στη σκηνή του inner stage για να υποστηρίξει το όνομά του∙ μία ολοκληρωτική καταιγίδα που θα προοιωνίσει το ατμοσφαιρικό set του Άγγλου Young Montana (United Kingdom) που θα ρίξει την αυλαία του φετινού Athens Video Art Festival.


• Παρασκευή: Manekinekod, Koreless (UK) | Αίθουσα Δ7 | 12:00 – 02:30
• Σάββατο: Joalz, Paul White & the Purple Brain (UK) | Αίθουσα Δ7 | 12:00 – 02:30
• Κυριακή: Stormfield (UK) , Young Montana (UK) | Αίθουσα Δ7 | 12:00 – 02:30

Performance Art| 20 – 22 Μαΐου| Αίθουσα Δ7:

Το AVAF, συνεχίζοντας την πολύχρονη παρουσίαση της κατηγορίας Performance Art στον κόσμο των ψηφιακών τεχνών θα παρουσιάσει στην έβδομη διοργάνωση του κατ’ αποκλειστικότητα κορυφαίες Performances τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Το Athens Video Art Festival 2011 μέσω της επίσημης κατηγορίας του Performance Art, εντάσσεται στο φιλόδοξο επικοινωνιακό πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αποτελώντας κεντρική εκδήλωση της 1ης ATHENS THEATRE WEEK (16-22/5/2011).

Συμμετοχές:

• «Malaventura Audiovisual Sample» (Ισπανία) | Παρασκευή 20 Μαΐου
• « MedeaElectronique» (Ελλάδα - Αθήνα) | Παρασκευή 20 Μαΐου
• «Electro Kokon» (Ιταλία) | Σάββατο 21 Μαΐου
• «Ready Steady Paint» (Ελλάδα - Θεσσαλονίκη) | Κυριακή 22 Μαΐου


Project: “Hand Over” | 20 – 22 Μαΐου| Αίθουσα Δ13 | 18:00 - 24:00

Στα πλαίσια της 7ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival 2011, παίρνοντας τη σκυτάλη από διάφορες καλλιτεχνικές κολεκτίβες, που αναδεικνύουν νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, θα παρουσιαστεί το project “Hand Over”.
To Hand Over (μτφ. δίνω) θα αποτελέσει μια αγορά με επιλεγμένους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το design του urban style του φεστιβάλ. Σε ειδικό χώρο θα παρουσιαστούν τα stand των καλλιτεχνών διαμορφώνοντας την οπτικοακουστική αίθουσα δημιουργίας και χρωμάτων.
Το Hand Over αποτελεί μια πράξη ανάδειξης νέων δημιουργών οι οποίοι έχουν να προτείνουν ουσιαστικές προτάσεις στο νεανικό κοινό του φεστιβάλ. Στο σύνολο 11 δημιουργοί Έλληνες και ξένοι θα σχεδιάσουν τη δικιά τους ειδική σειρά προϊόντων limited edition Athens Video Art Festival 2011.
Η καλλιτεχνική ομάδα αποτελείται από τους: La.Trap, Ho:Lo, Matalou, Di Depux, Inkhead, Displexia, Skinny Leggs, Mimi, Πράσινος Πλανήτη, Vinylize, Dreamer


Αναλυτικά στις αίθουσες / Ανά ημέρα:

Αίθουσα Δ10 | Video Art – Διεθνή Φεστιβάλ / Digital Image
Level 1 / Video Art – Διεθνή Φεστιβάλ
Παρασκευή 20 Μαΐου
16.00 – 17.00 | Magmart (Ιταλία)
17.00 – 18.00 | Live Performers Meeting (Ιταλία)
18.00 – 21.00 | Athens Video Art Festival 2011 Video Art set
21.00 – 22.00 | View Fest/View Conference (Ιταλία)
Σάββατο 21 Μαΐου
16.00 – 17.00 | Cologne OFF (Γερμανία)
17.00 – 18.00 | Art: Screen (Σουηδία)
18.00 – 21.00 | Athens Video Art Festival 2011 Video Art set
21.00 – 22.00 | Alpha – Ville (Ην. Βασίλειο)
Κυριακή 22 Μαΐου
16.00 – 17.00 | Danube Video Art Festival (Αυστρία)
17.00 – 18.00 | Fonlad Festival/Web Art Center (Πορτογαλία)
18.00 – 21.00 | Athens Video Art Festival 2011 Video Art set
21.00 – 22.00 | Videoholica (Βουλγαρία)
Level 2 / Digital Image
16.00 – 22.00 | Digital Image exhibition

Αίθουσα Δ2 | Tributes - Διεθνή Φεστιβάλ - Athens Video Art Festival 2011 Video Art set
Παρασκευή 20 Μαΐου
17.00 – 18.00 | Laura Baigorri (Ισπανία):
«Video critico en Latinoamerica y el Caribe»
18.00 – 19.00 | Nordic Music Doc (Σουηδία):
«My name is Albert Ayler» (Kasper Collin)
19.00 – 20.00 | onedotzero (Ην. Βασίλειο):
«Extended play .10»
20.00 – 21.00 | Fluxus is an attitude:
«Some fluxus» (Larry Miller, 1991)
21.00 – 24.00 | Athens Video Art Festival 2011 Video Art set
Σάββατο 21 Μαΐου
17.00 – 18.00 | Laura Baigorri (Ισπανία):
«Video critico en Latinoamerica y el Caribe»
18.00 – 19.00 | In Edit Beefeater (Ισπανία):
«On/Off: Mark Stewart from Pop Group to Maffia» (Toni Schifer)
19.00 – 20.00 | onedotzero (Ην. Βασίλειο):
«New British Talent .10»
20.00 – 21.00 | Fluxus is an attitude:
«The Misfits – 30 years of fluxus» (Lars Movin, 1993)
21.00 – 24.00 | Athens Video Art Festival 2011 Video Art set

Κυριακή 22 Μαΐου
17.00 – 18.00 | Laura Baigorri (Ισπανία):
«Video critico en Latinoamerica y el Caribe»
18.00 – 19.00 | Nordic Music Doc (Σουηδία):
Scandinavian music videos
19.00 – 20.00 | onedotzero (Ην. Βασίλειο):
«Wavelength .10»
20.00 – 21.00 | Fluxus is an attitude:
«Fluxfilm anthology» (1962 - 1970)
21.00 – 24.00 | Athens Video Art Festival 2011 Video Art set

Αίθουσα Δ9 | Animation
Παρασκευή 20 Μαΐου | Κυριακή 22 Μαΐου
16.00 – 22.00 | Athens Video Art Festival 2011 Animation set
Σάββατο 21 Μαΐου
16.00 – 20.00 | Athens Video Art Festival 2011 Animation set
20.00 – 21.00 | onedotzero (Ην. Βασίλειο):
«Ladymation»

Αίθουσα Δ6 | Installation Art – Video Installations
16.00 – 22.00 | Exhibition

Αίθουσα Δ4 - Δ12 | «Believe the hype»
16.00 – 22.00 | Exhibition


Αίθουσα Δ7 | Performance Art – Inner stage
Παρασκευή 20 Μαΐου
20:00 – 21:00 | Performance:
«Malaventura Audiovisual Sample» (Ισπανία)
21.00 – 22.00 | Performance:
« MedeaElectronique» (Ελλάδα - Αθήνα)
00:00 – 02.30 | Music acts:
Koreless (Ην. Βασίλειο)
Manekinekod (Ελλάδα)
Σάββατο 21 Μαΐου
20.00 – 21.00 | Performance:
«Electro Kokon» (Ιταλία)
00:00 – 02.30 | Music acts:
Paul White & the Purple Brain (Ην. Βασίλειο)
Joalz (Ελλάδα)
Κυριακή 22 Μαΐου
21.00 – 22.00 | Performance:
«Use me» (Ελλάδα – Θεσσαλονίκη)
00:00 – 02.30 | Music acts:
Young Montana (Ην. Βασίλειο)
Stormfield (Ην. Βασίλειο) 

troktiko-blog.blogspot.com