6.200 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΘΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙ Ο Ι. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

6.200 χιλιόμετρα θα διανύσει ο Σερραίος αθλητής Ιωάννης Φιλιππίδης, μαραθωνοδρόμος και οδηγός ορεινών διαδρομών, για τους πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες. Ένα μέρος της διαδρομής που θα διανύσει είναι στη Φωκίδα καθώς ερχόμενος από Μπράλο θα περάσει διαδοχικά από Άμφισσα, Ιτέα και Δελφούς κατευθυνόμενος μέσω Αράχωβας προς Μαραθώνα για να τερματίσει τελικά στην Αθήνα...


Ο μαραθωνοδρόμος θα διανύσει το ταξίδι-αγώνα μεταλαμπάδευσης ιδεών, σε όλους τους Νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και Κρήτης με σκοπό να μεταφέρει μηνύματα ευαισθητοποίησης στην νεολαία, στους πολίτες και στις τοπικές αρχές, σχετικά με την δωρεά οργάνων και ιστών, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.
Ο αγώνας γίνεται με τα πόδια, θα διαρκέσει 34 εβδομάδες, η εκκίνηση έγινε από τις Καστανιές, συνεχίζει Ορεστιάδα-Διδυμότειχο-Σουφλί και σιγά – σιγά θα φτάσει Λαμία-Μπράλο-Άμφισσα-Ιτέα-Δελφοί-Αράχωβα-Λιβαδειά-Θήβα-Χαλκίδα-Μαραθώνας-Αθήνα (Κλασσική δηλαδή διαδρομή Μαραθωνίου), θα κατέβει Πελοπόννησο, καταλήγοντας στον Πειραιά, απ’ όπου θα μεταβεί στην Κρήτη.