5 ιδέες για φάρσες στο Facebook

5 ιδέες για φάρσες στο Facebook
Αλλαγή στο relationship status
Αυτή είναι μια φάρσα που θα πιάσει μόνο αν δεν αλλάζετε το relationship status κάθε τρεις και λίγο (είτε επειδή έχετε άστατη ερωτική ζωή ή για πλάκα)...

Η καλύτερη περίπτωση είναι αν βρίσκεστε σε μακροχρόνια σχέση, την οποία γνωρίζουν οι facebook-ικοί φίλοι σας, οπότε αν ρίξετε τη βόμβα, πολλοί θα ψαρώσουν. Ετοιμάστε και ένα πειστικό backstory για το πώς συνέβη, για να το τραβήξετε όσο γίνεται περισσότερο. Στο αντίθετο άκρο, μπορείτε να ισχυριστείτε πως τα φτιάξατε με ένα άτομο με το οποίο δεν θα υπήρχε περίπτωση (ακόμα και του ίδιου φύλου, για τους μη-ομοφοβικούς).

Προειδοποίηση: ΜΗΝ κάνετε αυτή τη φάρσα εν αγνοία του/της συντρόφου σας. Αφ’ ενός, μπορεί να βρεθείτε χωρισμένοι στην πραγματικότητα. Αφ’ ετέρου, αν συνεννοηθείτε και αλλάξετε και οι δύο το status σας, και έχετε συμφωνήσει για την ιστορία του χωρισμού, κανείς δεν θα υποψιαστεί πως είναι φάρσα ;-) Αντίστοιχα, στη φάρσα με τη νέα σχέση, συνεννοηθείτε με το φίλο ή τη φίλη σας, ώστε να φαίνεται με ποιόν είναι η νέα σχέση και να πείσει ακόμα περισσότερο.

Ανεβάστε φωτογραφία από Photoshop
Με την προϋπόθεση πως έχετε κάποια στοιχειώδη ικανότητα στο Photoshop, μπορείτε να κάνετε θαύματα τη σημερινή μέρα. Μην κάνετε κάτι ακραίο, όπως το να βάλετε μια δήθεν μεταλλική ράβδο να διατρέχει το κεφάλι σας, αλλά ένα σπασμένο χέρι-πόδι στο γύψο είναι σχετικά εύκολο να προστεθεί στη φωτογραφία και θα προκαλέσει αίσθηση. Υπενθυμίζουμε, το πειστικό backstory είναι η μισή φάρσα.

Αλλάξετε όνομα και φωτογραφίες
Μπελαλίδικη φάρσα, αλλά θα κάνει πολλούς να απορήσουν. Αλλάζοντας όνομα και βάζοντας φωτογραφίες κάποιου άλλου, οι φίλοι σας θα διαπιστώσουν πως έχουν μια επαφή την οποία δεν θυμούνται να προσέθεσαν. Φυσικά θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα αν μπείτε στο chat με τη νέα σας ταυτότητα και αρχίσετε να λέτε στους φίλους διάφορες «ευαίσθητες» πληροφορίες.
Έχει βέβαια το μπελά πως θα πρέπει να επαναφέρετε τις κανονικές σας φωτογραφίες μετά, αλλά αν είστε δημιουργικοί με το chat, αξίζει με τα χίλια.

Βομβαρδίστε με comments
Αυτή είναι η φάρσα που θέλει την περισσότερη δουλειά απ’ όλες, αλλά ενδεχομένως να έχει και την περισσότερη πλάκα, ειδικά αν τη συνδυάσετε με την Αλλαγή ταυτότητας της προηγούμενης φάρσας. Βρείτε ένα φίλο σας λοιπόν και αφήστε ένα comment σε οτιδήποτε έχει ποτέ ποστάρει στο προφίλ του. Αναλόγως με το πόσο φανατικός είναι με το facebook, η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει και ώρες. Φανταστείτε όμως την έκφρασή του όταν θα δει το e-mail του γεμάτο με αναφορές για νέα σχόλια, πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν θα γνωρίζει το άτομο (από την αλλαγή ταυτότητας).
Προσοχή: Αν κάνετε τα σχόλια πολύ γρήγορα ή κάνετε copy paste το ίδιο κείμενο, το Facebook μπορεί να σας ρίξει ένα μικρό ban και να μην μπορείτε να σχολιάσετε για ένα διάστημα. Γι’ αυτό, μην το παρακάνετε. Όχι τίποτε άλλο, θα μείνει και η φάρσα στη μέση…

Αλλάξτε τα γενέθλιά σας με την σημερινή ημερομηνία
Αλλάξτε τα στοιχεία σας στο Facebook και γελάστε με όσους θα σας εύχονται χρόνια πολλά. Για ακόμα καλύτερο εφέ, φτιάξτε και ένα event για το υποτιθέμενο πάρτι των γενεθλίων σας, ενώ αν κάποιοι φίλοι θυμούνται τα πραγματικά σας γενέθλια, πείτε τους «δεν το περίμενα αυτό από εσένα, να ξεχάσεις τα γενέθλιά μου.»