Δείξτε 10 χρόνια νεότερες

Η λαμπερή και νεανική επιδερμίδα είναι για όλες τις γυναίκες πρώτη στη λίστα μας...


Αποκτήστε την επιδερμίδα που θέλετε με τη βοήθεια των ειδικών ή τις σωστές επιλογές των προϊόντων και δείξτε νεότερες


 Μικροδερμοαπόξεση

Ιδανική για: την ήπια ακμή, τους φραγμένους πόρους, την επιφανειακή ξηρότητα, την ανώμαλη επιφάνεια του δέρματος και, κυρίως, για λάμψη και λείανση. Δεν απευθύνεται σε όσες έχουν ευρυαγγείες.

Πως γίνεται: Ως τεχνική είναι απλή. Χρησιμοποιείται ένα ειδικό μηχάνημα που ψεκάζει το δέρμα με κρυστάλλους από οξείδιο αλουμινίου με σκοπό να αφαιρεθεί το τελευταίο στρώμα της επιδερμίδας, άρα τα νεκρά κύτταρα, ενώ συγχρόνως τονώνεται και εξυγιαίνεται το δέρμα. Προτείνεται η επανάληψή της μηνιαίως.

Τα οφέλη: Ανάλογα με τη θεραπεία και την ευαισθησία του δέρματος χρησιμοποιούνται διαφορετικά εξαρτήματα και επίπεδα έντασης.

Τι προϊόντα να επιλέξετε: Πολλές εταιρείες προσφέρουν προϊόντα που περιέχουν άλατα και κρυστάλλους που κάνουν απολέπιση στην επιδερμίδα και αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας το δέρμα απαλό και διάφανο. Έχουν ελαφριά σύσταση και δεν εισχωρούν βαθιά στο δέρμα, όπως συμβαίνει στο ιατρείο, αλλά προσφέρουν ορατά αποτελέσματα και κάνουν το δέρμα εμφανώς πιο νεανικό και λαμπερό.

Χημικό peeiling, φυτικό peeling, οξέα

Ιδανικά για:
το ρυπαρό δέρμα, τις λεπτές γραμμές, τους λεκέδες από την υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Τα οξέα είναι η πιο ήπια θεραπεία των τριών και ακολουθούν τα φυτικά και τα χημικά peeling.

Πως γίνονται:
Οι δερματολόγοι χρησιμοποιούν διάλυμα το οποίο περιέχει άλφα- υδροξύ-οξέα ή βήτα-υδροξύ-οξέα. Τα οξέα σπάνε τους δεσμούς των κυττάρων του δέρματος και προκαλούν απολέπιση.

Τα οφέλη:
Το σαλικυλικό οξύ το οποίο ανήκει στα βήτα-υδροξύ-οξέα έχει πιο απαλή σύνθεση από τα άλφα- υδροξύ-οξέα. Αποτελεί ιδανική θεραπεία για την ακμή και τα σπυράκια καθώς στοχεύει την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων που είναι παγιδευμένα στους πόρους. Τα peeling με άλφα- υδροξύ-οξέα στοχεύουν στην ομοιομορφία του δέρματος, στην εξάλειψη των λεκέδων και στη μείωση των λεπτών γραμμών.

Τι προϊόντα να επιλέξετε:
Η σύνθεση αυτών που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πιο ελαφριά από τα επαγγελματικά προϊόντα αφού περιέχουν μόνο 10% οξύ. Όταν χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση η διαφορά που θα παρατηρήσετε είναι αισθητή: οι πόροι είναι πιο σφιχτοί και το δέρμα πιο λείο και λαμπερό.

Τοπικές θεραπείες


Ιδανικές για:
Συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα όπως κοκκινίλες, σκούρες κηλίδες και σημάδια που έχουν προκληθεί από τον ήλιο, τη γήρανση και την ακμή.

Για τις σκούρες κηλίδες:
Οι κηλίδες, και όχι οι πανάδες, καταπολεμούνται με TCA λέιζερ Αλεξανδρίτης, το ίδιο ισχύει για τις κηλίδες γήρανσης μόνο που είναι πιο δύσκολη περίπτωση. Συνήθως χρειάζονται 4 – 6 θεραπείες. Οι θεραπείες προχωρούν ήπια, όλο και πιο βαθιά, χωρίς να προκαλείται βλάβη στην επιδερμίδα. Για λεκέδες, όπως το μέλασμα που παρουσιάζεται στην εγκυμοσύνη, συνδυάζεται λέιζερ και ελαφρύ peeling.

Τι προϊόντα να επιλέξετε:
Τα λευκαντικά του εμπορίου περιέχουν κοχικό οξύ, το οποίο δεν λευκαίνει αλλά προλαμβάνει. Μετά από μακροχρόνια χρήση θα δείτε και λεύκανση.

Για τις κοκκινίλες:
Η θεραπεία γίνεται με λέιζερ ή με ειδικές κρέμες που περιέχουν αζελαϊκό οξύ.

Τι προϊόντα να επιλέξετε:
Χρησιμοποιήστε κρέμες που έχουν αζελαϊκό οξύ. Η καθημερινή εφαρμογή του συστατικού αυτού σκοτώνει τα βακτήρια, μειώνει τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων και τις κοκκινίλες.

Το μυστικό


Αν θέλετε να μειώσετε τις κοκκινίλες και να εξαφανίσετε τα σπυράκια εντάξτε τον καθημερινό καθαρισμό στο πρόγραμμά σας. Ωστόσο να θυμάστε πως τα σοβαρά προβλήματα είναι καλύτερα να αντιμετωπίζονται από ειδικούς.

www.omorfamistika.gr