Εικόνες πολέμου ξαναζεί η Κερατέα - Video

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στην Κερατέα με τον δήμο της Λαυρεωτικής να βγάζει έκτακτο δελτίο τύπου, σύμφωνα με το οποίο στις 17:20 το απόγευμα της Πέμπτης, τα ΜΑΤ μπήκαν μέσα στην πόλη...  
Τα χημικά και τα δακρυγόνα πέφτουν όπως επισημαίνεται στις αυλές των σπιτιών. Βροχή πέφτουν και οι μολότοφ. Αυτήν την στιγμή τα ΜΑΤ προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από την λεωφόρο Λαυρίου τους κατοίκους έτσι ώστε να κλείσουν τα σκαπτικά μηχανήματα την τάφρο που άνοιξαν άγνωστοι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις (9 διμοιρίες των ΜΑΤ και δύο σκαπτικά) στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν, έκαναν χρήση χημικών, έτσι ώστε να φέρουν εις πέρας τις εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Όπως καταγγέλλει ο Δήμος Λαυρεωτικής, εδώ και δύο ώρες η περιοχή θυμίζει πεδίο μάχης με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ένταση πάντως επικρατεί όλη μέρα σήμερα... Από τη μία η αστυνομία προσπαθεί να κλείσει την τάφρο βάθους περίπου δύο μέτρων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία που τώρα διεξάγεται μέσω Καλυβίων και από την άλλη οι κάτοικοι τους εμποδίζουν.

Κλούβες της Αστυνομίας, περιπολικά και σκαπτικά μηχανήματα βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να ολοκληρώσουν την επιχείρησή τους η οποία συχνά διακόπτεται από εξαγριωμένους κατοίκους της περιοχής.





www.ierosagon.org



Το δέυτερο Video aναρτήθηκε από dinatos.blogspot.com